Update Vameșul arădean Petru Ban a fost găsit spânzurat! Cunoscuții lui sunt șocați de veste

  de Special Arad | 28 May 2014, 4:12 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Fostul vameș -până în 2007- Petru Ban (49 ani) s-a spânzurat în baia locuinței din Grădiște, din motive necunoscute deocamdată de redacția Special Arad.

  Știrea este confirmată de surse din Poliție.

  „Nu știm de ce a făcut-o… Sunt șocat, mai ales că nu am informații să fi avut ceva probleme, mai ales de ordin material”, spune un apropiat al acestuia.

  Petru Ban era cunoscut atât în lumea vameșilor, dar și a fotbalului arădean, sau a celor care frecventează casele de pariuri. Chiar era cunoscut ca un câștigător la pariuri, în urmă cu un an câștigând, într-o perioadă scurtă de timp, peste două miliarde de lei vechi.

  Petru Ban este tatăl fotbalistului Claudiu Ban, fost jucător la Gloria, Minerul Lupeni, Crișul sau Sebiș, dar și coleg de generație la juniorii lui Atletico cu George Țucudean, Dumitru Copil, Marius Chindriș sau Florin Purece, alături de care a fost vicecampion național.

  „Doamne ferește, nu îmi vine să cred. Nu am cuvinte. Sper ca familia lui, Claudiu, cu care am jucat fotbal de mic, să găsească putere să treacă peste acest moment”, spune Dumitru Copil. În asentiment cu el sunt Marius Chindriș și Bogdan Oneț, portarul celor de la Mailat.

  La casele de pariuri tot despre petru Ban s-a vorbit. „Ieri a fost aici și era atât de vesel… Ce o fi fost în sufletul lui oare?”, se întreabă cei de la Club Milan.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu e singurul exemplu când un om își pune capăt vieții într-un mod bizar, pare-se. Nu ar trebui să existe un argument pt a te sinucide și totuși – sunt momente-cheie când psihicul și chimia existenței noastre fizice se revarsă în revoltă, dezgust, profundă depresie, disperare mută, o autonemulțumire de sine distructiv-galopantă sau o pedeapsă pentru conștiința cuiva. Sinuciderea poate fi îndelung premeditată și plămădită în psihic astfel încât atunci când ești hotărât să tai firul vieții nu mai ești deloc speriat sau îngrozit; o altă variantă este hotărârea bruscă cu sau… CHIAR FĂRĂ VREUN MOTIV (aparent). Unii lasă în urma lor un ”adio”scris, alții iau cu ei enigma morții autoprovocate. Sinuciderea ca act văzut dinafară caută explicații de ordin social, psihiatric, etc. Văzută dinlăuntru ea are un răspuns negativ, antidivin și unul explicativ – atunci când nu te mai înțelegi cu tine, nu te mai suporți, nu mai faci față angrenajului social, refuzând organic obligativitatea de a mai face ceva, orice; când nu mai percepi zilele decât ca un ghem încâlcit iar nopțile o pâclă sufocantă. Ești un rătăcit în tine însuți iar înafară nu mai găsești drumul și motivația.
   Asta nu înseamnă, domnilor – că nu râzi, nu glumești și pari cel mai normal om din lume. Mergi la pariuri, iată, vorbești cu prietenii, bei o bere-două, comentezi ca de obicei, faci glume, bezele vecinului cu nepoțelul cel drăguț, îți suni copiii să le spui că totul e ok, noapte bună/pe mâine, pa”. Și…pa.
   În fața unei astfel de morți, nu poți plânge decât peste vreun an când îți trece împietrirea. Condoleanțe familiei îndurerate.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. numai Dumnezeu stie de ce a facut ce a facut si numai el va stii , restul comentariilor sunt vorbe in vant care numai au nici o valoare .. si totusi a lasat in urma o familie care cu greu va putea trece peste aceste momente si totusi Dumnezeu sa le dea putere sa poata trece ..insa totusi e foarte greu sa-ti pierzi una din cele mai importante fiinte din viata ta , cel care a fost alaturi si la bine si la greu alaturi de ei …Dumnezeu sa-l ierte , Condoleante familiei ..

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.