sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Văcean rimează cu… suburban! Buruienile care au infestat cultura arădeană (ATAȘĂRI)

  de Lucian Dănilă | 30 mai 2016, 5:06 PM | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Pe unii deja îi plictisește subiectul, alții abia îl așteaptă fiind revoltați de atitudinea personajului principal al acestor episoade, Alin Văcean, directorul Filarmonicii din Arad.

  Este un al treilea episod din viața virtuală a lui Alin Văcean, cea în care se simte cel mai bine și pe care o trăiește din plin. Fără a mai avea prea multe de spus în calitatea lui de director al instituției de cultură din Arad, Alin își continuă postările pe Facebook prin comentarii cu un limbaj suburban, buruienos, incalificabil.

  Este un al treilea episod, și sper să fie chiar ultimul. Mâine dimineață, de la ora 10, consilierii locali vor vota „pentru” sau „împotriva” demiterii lui Alin Văcean din funcția de director al Filarmonicii. Nici nu ne-am mira dacă ar fi păstrat în funcție, dat fiind că protectorul său, primarul Falcă, l-a ținut în brațe în cei cinci ani. Alin chiar îi face campanie pe Facebook protectorului său, distribuind pe contul său un filmuleț de campanie al edilului.

  Știu că vor urma aceleași atribute la adresa mea. „Ipochimen”, „avorton”, „nevertebrat”, etc… Sunt liniștit. Îmi vor scrie că îmi miros hainele. Aici le dau dreptate… Da, hainele îmi miros bine… Este varianta scurtă a vocabularului său, unul copiat la aceeași scară din baza de date a fratelui său Adrian Văcean. Nu folosește aceste atribute doar când se referă la persoana mea. Cei doi o fac cu toată lumea… Cu toți cei care i-au criticat sau au făcut referiri la adresa lor.

  alin vacean falca 1

  Ne-a sărit în ochi o discuție purtată pe Facebook la postarea arădeanului Virgil Iuga, un cunoscut și vechi muzician. Iuga a postat un link care face referire la vitraliile din Palatul Cultural. O postare despre cultură care avea să scoată în evidență incultura celor doi frați.

  Cei doi frați, Alin și Adrian, străbat toată gama fenomenelor fiziologice ale femeii, aducând în discuție o mare parte dintre fenomenele fiziologice ale acestora. De asemenea, persoanelor de gen masculin cu care se contrează pe Facebook le atribuie tot felul de organe sexuale feminine, afișând și o anumită atracție față de mămicile acestora…

  Suburban… De cea mai joasă speță. Nu ar fi o problemă dacă Alin Văcean sau fratele lui, Adrian, ar folosi aceste cuvinte certându-se la telefon cu cineva, indiferent cine ar fi, sau dacă între patru pereți ar face acest lucru cu diferite persoane cu care intră în contradicție. Problema este că, mai ales Alin, o face în spațiul public, fără nicio jenă, fără niciun control. MAREA PROBLEMĂ este că acest Alin Văcean, în acest moment, este un exponent al culturii arădene.

  Din păcate, cultura arădeană este infestată cu astfel de buruieni. Extrapolând, am putea spune că astfel de invective din partea directorului Filarmonicii sunt ca și infecțiile nosocomiale din spitale. Acele bacterii duc la moartea pacienților, în timp ce astfel de cuvinte scăpate în spațiul public duc la degradarea gravă a fenomenului cultural arădean.

  Oare chiar mai trebuie căutate alte motive pentru a putea fi demis acest personaj? Oare nu ne-a fost de ajuns tuturor?

  CITIȚI MAI JOS DISCUȚIILE PURTATE DE FRAȚII ALIN ȘI ADRIAN VĂCEAN LA POSTAREA DE PE FACEBOOK A LUI VIRGIL IUGA

  iuga 1

  iuga 2

  iuga 3

  iuga 4

  iuga 5

  iuga 6

  iuga 7

  iuga 8

  iuga 9

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.