sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG şi dezvoltarea strategiei de internaţionalizare: vizită de lucru la Universitatea Kodolányi János din Ungaria

  de Special Arad | 6 aprilie 2022, 12:53 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Zilele trecute, o delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, alcătuită din conf. univ. dr. Cristian Bențe – Prorector pentru strategia academică și programele de studii și lect. Univ. dr. Laura Rebeca Stiegelbauer – Coordonator al programului de studii Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a efectuat o vizită la Kodolányi János University (KJU), cu prilejul organizării International Week (Săptămâna Internațională) de către această universitate.

  Universitatea Kodolányi János (KJU), un partener cu tradiție al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, este o universitate privată non-profit acreditată de stat, care oferă programe de studii universitare și postuniversitare și efectuează cercetări aplicate în domeniile informatică și inginerie, turism și ospitalitate, managementul afacerilor, mass-media și comunicare, științe sociale, istorie, artele spectacolului, studii culturale și lingvistice. În Ungaria, KJU a fost pionier în dezvoltarea educației electronice la toate nivelurile, în conformitate cu standardele UE, susținută de cercetare aplicată de specialitate.

  Există o serie de similarități în ceea ce privește structura instituțională și obiectivele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea Kodolányi János din Budapesta. Unul dintre aceste obiective strategice comune ale celor două universități îl reprezintă dezvoltarea strategiei de internaționalizare. Discuțiile purtate de către delegația universității arădene cu reprezentanții conducerii Universității Kodolányi János, respectiv Dr. Orsolya Hoffmann – Prorector pentru Internaționalizare și Educație Continuă, dr. Éva Horváti – Directorul Departamentului pentru Relații Internaționale și Annamária Bajusz – Coordonatorul Programelor Internaționale, s-au concentrat tocmai pe experiența comună a dezvoltării politicii de internaționalizare și pe stabilirea unui plan de acțiuni comune, menite să crească vizibilitatea internațională a ambelor universități.

  În continuare, delegația Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a participat la conferințele organizate sub egida International Week. Această manifestare științifică, devenită o tradiție în cadrul universității maghiare, are menirea să întărească cooperarea cu universitățile partenere din spațiul european și extra-european, prin intermediul programului Erasmus+.

  Lucrările conferinței, intitulate “Seizing the day”: Current Research in Global Englishes, au fost deschise de către Excelența Sa, domnul Ronan Gargan, Ambasadorul Republicii Irlanda în Ungaria, iar printre lectori s-au regăsit personalități marcante din domeniu, precum doamna Éva Illés, de la Eötvös Loránd University.

  Din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, doamna lect. Univ. dr. Laura Rebeca Stiegelbauer – coordonator al programului de studii Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a susținut cu succes prelegerea cu tema Applied Interactive Methods in Teaching English Vocabulary.

  „Vizita delegației universității noastre la Universitatea Kodolányi János din Budapesta, reprezintă o concretizare a obiectivului strategic enunțat în planul managerial al doamnei Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, acela de dezvoltare a strategiilor de internaționalizare ale universității noastre. Universitatea Kodolányi János din Budapesta reprezintă o instituție parteneră, cu care am dezvoltat de-a lungul timpului o relație de cooperare sinceră și deschisă. Discuțiile purtate cu reprezentanții acestei universități s-au bazat pe experiența celor două instituții în ceea ce privește traversarea perioadei pandemice, dar și pe găsirea unor soluții comune în ceea ce privește creșterea vizibilității internaționale a celor două instituții” a declarat conf. univ. dr. Cristian Bențe, Prorector pentru strategia academică și programele de studii al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.