luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG Arad: prima zi a simpozionului privind diagnosticarea si tratarea infecției cu HPV

  de Special Arad | 22 iulie 2022, 8:41 AM | Sănătate

  0

  (foto: UVVG Arad)

  A 8-a ediție a “Consilium Semestrae Arădean”, organizată de Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Fundația Egon and Ann Diczfalusy și Departamentele de Obstetrică-Ginecologie din Serbia, Ungaria și alte centre din țară, a debutat ieri cu sesiunile practice dedicate modalităților de diagnostic și management ale leziunilor de col uterin.

  După prezentarea teoretică a procedurilor, tehnicilor chirurgicale, indicațiilor și a complicațiilor, participanții au putut exersa procedurile chirurgicale pe modele adecvate, similare condițiilor din sălile de operație, sub supravegherea atentă a lectorilor – Conf. Univ. Dr. Furău Gheorghe, Conf. Univ. Dr. Boru Casiana și Conf. Univ. Habil dr. Furău Cristian, cu sprijinul medicilor de pe secția de Obstetrică-Ginecologie a S.C.J.U. Arad și a instrumentarelor din BO III.

  În spiritul bunei colaborări, participanții au schimbat experiențe din clinicile reprezentate, tips and tricks-urile fiind apreciate în mod special, la fel și materialele video educative, realizate cu sprijinul medicilor rezidenți ai clinicii arădene.

  Lucrările științifice vor continua în următoarele două zile, în conformitate cu programul agreat de Colegiul Medicilor din România, prin care manifestarea științifică a fost creditată cu 18 puncte EMC.

  Rectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad – Prof. Univ. Dr. Habil Coralia Cotoraci a salutat reluarea on-site a tradiționalei manifestări științifice a catedrei de Obstetrică-Ginecologie a U.V.V.G., întreruptă de pandemie (ultima ediție având loc în toamna anului 2019), și și-a exprimat suportul pentru extinderea colaborării inter și transdiciplinare cu clinici din țară și străinătate.

  A fost, de asemenea, salutată inițiativa Fundației Egon and Ann Diczfalusy și a diviziei acesteia de tineret, privind organizarea de seminarii lunare, online, din toamna acestui an, studenții UVVG fiind încurajați să participe și să-și diversifice portofoliul extracuricular de pregătire.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.