miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG Arad: „O societate durabilă prin economia verde!”

  de Special Arad | 21 ianuarie 2022, 11:32 AM | Educaţie

  0

  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, ȋn parteneriat cu Centru de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a organizat webinarul: „Economia verde. Schimbări tehnologice vs. Schimbări de comportament „.

  Evenimentul a avut ca scop educaţia de mediu, prin expunerea rezultatelor cercetate cu privire la noutăţile tehnologice ce au fost indentificate ȋn economia verde, pentru formarea unei societăţi durabile, informate şi responsabile şi s-a adresat oamenilor de știință, cercetătorilor, economiştilor și antreprenorilor cu reputație naţională şi internațională care au schimbat idei și au împărtășit o parte din experiența lor, dar și rezultatele cercetării în mai multe domenii ale antreprenoriatului, precum și aplicațiile lor în domeniul științei și tehnologiei. Au participat practicieni, oameni de știință, cercetători, economişti și antreprenori, speakeri fiind prof. univ. dr. Klaus Bruno Schebesch şi prof. univ. dr. Horaţiu Şoim.

  Lucrările înscrise pe agenda webinarului au expus preocuparea cercetătorilor pentru analiza și interpretarea schimbărilor tehnologice vs. schimbării de comportament și provocărilor induse în societate și economie privind „Economia verde şi domeniul fuziunii nucleare”.

  Temele prezentate ȋn cadrul webinarului „Economia verde. Schimbări tehnologice vs. Schimbări de comportament” au făcut referire la: Economia verde, oportunităţi pentru regândirea transportului personal, ciclul fenomenelor tehnologice, informaţii despre derivatele solare, panouri fotovoltaice şi domeniul fuziunii nucleare. Într-o economie verde prin aplicarea unor bune practici din domeniul sustenabilității, investițiile trebuie realizate cu un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de carbon și a poluării şi prevenirea pierderii biodiversității și a serviciilor ecosistemice” – a spus moderatorul webinarului, conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat UVVG.

  4 uvvg webinar verde K 10

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.