marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  I-au dat de l-au îngropat: Uțu Rohozneanu va fi „regele pușcăriilor” până în 2040! (vezi sentința)

  de Lucian Valeriu | 8 august 2014, 9:33 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  5

  Va avea 72 de ani la ieșirea din pușcărie… asta dacă nu mai comite și altele… care îl vor îngropa acolo.
  S-a născut pe 21.10.1967, în comuna Copălău, județul Botoșani, și „s-a pribegit”, de mic copil, cu aparținătorii, în Arad, făcându-și  gloria interlopă în Sânicolaul Mic și Micălaca… în particular. În plină glorie fiind, în general și… istoric, deja, vorbind, până pe data de 27 ianuarie 2009, când procurul-șef DIICOT, Dan Ilarie, l-a băgat, iată, definitiv „la zdup”, s-a făcut remarcat nu numai în România, dar și în Italia (la Brescia, în 2006, a fost arestat în cadrul celei mai ample acțiuni locale de intervenție pe chestiuni mafiote din istoria recentă a orașului, ca fiind conducătorul unei rețele care a clonat peste 1000 de carduri), Venezuela (cu trafic de cocaină) sau Sri Lanka („recuperări”), ca probabil cel mai violent și imprevizibil individ din țară. Este, la ora actuală, considerat unul dintre cei mai periculoși oameni din România, din moment ce magistrații de la Tribunalul București i-au dat o pedeapsă uriașă, cel puțin din punct de vedere comparativ, pentru ultima infracțiune comisă chiar din „inima” penitenciarelor: trafic internațional de droguri – cocaină: 26 de ani în plus i-au dat.

  Speța pentru care a primit Uțu imensul spor de pedeapsă:

  Conform Comunicatului de presă trimis de către anchetatori și publicat, la data petrecerii evenimentului, pe evz.ro  „în cadrul uneri ample anchete care îi viza pe Uţu Claudiu Rohozeanu şi pe Tudor Ştefan, ambii de 44 de ani, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au reuşit să dea de urma a doi indivizi implicaţi în traficul internaţional de droguri: Ştefan Daniel Krecsun, de 32 de ani, şi Cosmin Paul Ţică, de 24 de ani. Procurorii DIICOT au stabilit că cei patru au organizat şi coordonat procurarea unei importante cantităţi de cocaină din Venezuela şi transportul drogurilor, cu avionul, către Spania. În noiembrie, 2011, ca urmare a colaborării procurorilor D.I.I.C.O.T. cu autorităţile  judiciare din Spania, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict pe aeroportul Barajas – Madrid, în timp ce transporta cantitatea de 3,7 kilograme cocaină.  La sfârşitul lunii februarie, anul acesta, alţi doi membri ai grupării  au fost depistaţi la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, în timp ce încercau să introducă în ţară cantitatea de 1,5 kilograme de cocaină, ascunsă în bara de protecţie a autoturismului cu care se deplasau. Valoarea totală a drogurilor este de 400.000 de Euro. Uţu Claudiu Rohozneanu şi   Tudor Ştefan sunt încarceraţi pentru executarea unor pedepse de 13 ani şi respectiv 20 de ani închisoare, condamnari pronuntate in dosare penale de criminalitate organizata investigate de catre D.I.I.C.O.T. La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a lui Krecsun şi Ţică. Şi ei şi şefii lor de după gratii sunt acuzaţi de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O., SCCO Timişoara şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia de Prevenire a Criminalităţii în Mediul Penitenciar şi Jandarmeriei Române. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către D.O.S  şi D.G.I.P.I.”

  Și-a făcut-o cu mâna lui – inclusiv din punct de vedere tehnico-tactic…

  Expert în tactici menite să-i reducă din pedepse (are condamnări consecutive din 2001 încoace… fără număr), Uțu Rohozneanu a solicitat, în luna iulie a acestui an, contopirea pedepselor cumulate de-a lungul ultimului deceniu. Prost sau deloc sfătuit de avocații care i-au mai rămas fideli, interlopul spera să iasă curând din pușcărie… în baza vechiului Cod penal, dar bineînțeles că magistrații i-au aplicat măsurile prevăzute de Noul Cod. „Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis, la data de 1 august 2014, cererea de contopire formulată de „Împăratul” Uţu-Claudiu Rohozneanu, condamnat în mai multe dosare pentru complicitate la trafic de mare risc sau infracţiuni comise cu violenţă” –dându-i o pedeapsă la fel de istorică precum cariera sa de pericol public.

  Tribunalul București i-a dat sentința. Iat-o, așa cum e publicată pe portalul instanțelor de judecată:

  „01.08.2014

  Oră: 11:00

  Document: Hotarâre numarul 2081/2014 din data 01.08.2014

  Tip soluţie: admite cererea

  Soluție pe scurt: În baza art.585 NCPP admite cererea de contopire formulată de petentul condamnat Rohozneanu Uţu-Claudiu. Constată că infracţiunile pentru care petentul a fost condamnat prin s.p. nr.970/2014 a Tribunalului București – Secţia a IIa Penală, definitivă prin d.p. nr.119/2014 a Curţii de Apel București – Secţia I Penală și s.p. nr.575/2013 a Tribunalului București – Secţia a II a Penală, definitivă prin d.p. nr.545/2013 a Curţii de Apel București sunt concurente. Descontopește pedeapsa rezultantă de 10 ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a și lit.b VCP și repune în individualitatea lor pedepsele de 8 luni închisoare, 1 an și 6 luni închisoare, 6 ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor lit.a și lit.b VCP, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani închisoare, 1 an închisoare, 6 luni închisoare, 6 ani și 3 luni închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor lit.a și lit.b VCP, 1 an închisoare, 1 an închisoare, 5 ani închisoare, 3 ani închisoare, 5 ani închisoare, 3 ani și 6 luni închisoare și sporul de 3 ani și 9 luni închisoare. Descontopește pedeapsa rezultantă de 12 ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a și b NCP și repune în individualitatea lor pedepsele de 12 ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a și b NCP, 7 ani închisoare 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a și b NCP și restul de 1838 zile închisoare rămas neexecutat din s.p. nr.402/2010 definitivă prin d.p. nr.4322/2011 a ÎCCJ. Contopește pedepsele și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare sporită cu 14 ani, o lună și 20 de zile urmând ca în final condamnatul să execute 26 de ani, o lună și 20 de zile închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a și b NCP. Interzice inculpatului drepturile prev. de art.66 lit.a și b NCP pe durata executării pedepsei principale. Deduce din pedeapsa de 26 de ani, o lună și 20 de zile închisoare durata reţinerii, arestării preventive și perioada executată de la 07.08.2001 la 24.01.2002, de la 05.02.2005 la 16.02.2006, de la 11.05.2007 la 26.05.2008, de la 27.01.2009 la zi. Dispune anularea MEPI nr.1829 din 20.02.2014 emis de Tribunalul București – Secţia I Penală și MEPI nr.950 din 25.04.2014 emis de Tribunalul București – Secţia I Penală și emiterea unui nou mandat la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 01.08.2014.

  Complet: CF8”

  Motivarea nu s-a redactat încă, dar ea poate fi citită în memoria colectivă… sau pe internet…

  Circulă nenumărate legende, basme și doine urbane cu Uțu Rohozneanu. Așa cum însuși Zodiacul european i-a ursit-o, autodestructivul, până la urmă, haiduc al localurilor, locuințelor și minților noastre, este un individ cu totul special: Nu poate fi pus la indoiala faptul ca nativii acestei zile sunt total diferiti de cei din jurul lor. Se deosebesc atat prin personalitate, cat si prin modul de a gandi (…) Cu toate acestea, vor avea o atitudine destul de provocatoare si dificila atunci cand vor avea in vedere afacerile personale. Intr-adevar, relatiile in care vor fi implicati vor avea o complexitate deosebita” – îi zice „la zodie”.

  Specială îi e și pedeapsa… După toate probabilitățile, Uțu nu va mai simți gustul complicat, dar pur și simplu, al libertății, decât dacă va mai comite ceva și mai special…

  Iar pentru inocenții cu ani prea mulți sau prea puțini de facultate: Uțu e (inclusiv) prăduitor…

  Și e suficient să lecturăm împreună acest text, scris chiar cu brandul lui… nu cred să-l fi luat careva la pulane ca să scrie asta:

  utu

  (continuarea, pe acest cont de facebook…)

   

  Notă: fotografia aleasă de noi ca reprezentativă pentru articol este din arhiva… contului de Facebook al unuia dintre „locotenenții” celui supranumit Împăratul – Ioan Vivi Fizidean – și e făcută în celula pe care aceștia o ocupau, împreună, la Penitenciarul Rahova, acum vreo 2 ani.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. E un inceput bun al restabilirii unui sistem de valori normal . Ar trebui sa dispara acesti camatari , cocalari si manelisti care au fost atat de invidiati pentru masini ,femei ,bani … Astept sa fie invidiati si cei cu o cultura muzicala , artistica sau sportiva . Amin !

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.