sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA vrea a treia victorie consecutivă! Gyuszi Balint: „Ar fi fantastic”

  de Lucian Dănilă | 29 august 2021, 3:48 PM | Sport

  0

  UTA este pe loc de play-off după primele șase etape din Liga 1. Patru dintre cele șase partide au fost disputate pe teren propriu, iar două în deplasare. Înainte de plecarea spre Mediaș, antrenorul Gyuszi Balint nu uită prestația slabă pe care jucătorii săi au avut-o la Botoșani și speră ca aceasta să nu se mai repete.

  În sezonul trecut, UTA a avut un parcurs excelent la jocurile de pe terenurile adversarelor, reușind nouă victorii externe. Acum, însă, antrenorul Bătrânei Doamne nu mai dorește să compare situația din actualul sezon cu cea din campionatul trecut.

  „Eu sper să punem punct istoriei sezonului trecut pentru că a trecut demult, rămâne în statistică, rămâne în cărțile de istorie ale fotbalului românesc. E adevărat că anul trecut am avut un parcurs mult mai bun în deplasare decât pe stadionul nostru, anul acesta cred și sper că se vede că, alături de publicul nostru minunat, reușim să facem meciuri foarte bune pe propriul teren și să fim eficienți, adunând puncte. Dar, una peste alta, dacă tot facem analiză, noi suntem la următoarea deplasare după Botoșani, unde nu am arătat deloc bine și atunci este foarte important să reușim să ne ținem nivelul pe care l-am arătat în ultimele meciuri de pe propriul stadion și mai ales să fim eficienți în toate compartimentele.

  balint 2 1

  Legat de faptul că am avut patru meciuri pe propriul stadion, încerc să mă leg mai mult de faptul că am avut patru meciuri fără gol primit în acest debut de campionat dintre cele șase. Acesta este un punct foarte important de plecare, avem, cred eu, din acest punct de vedere un procentaj foarte bun. Sper să scoatem din peisaj meciul cu Botoșani, a fost o lecție importantă pentru noi toți și, analizând un pic mai amplu ceea ce s-a întâmplat în Liga 1, vedem că echipele care într-adevăr au apărări foarte bune, nu neapărat strict compartimentul defensiv, cât faza de apărare eficientizată la maximum, sunt în plutonul fruntaș al clasamentului. Așadar, nu aș dori să mă raportez la sezonul trecut. Preocuparea mea principală este să eficientizez jocul colectiv și, bineînțeles, să fac în așa fel încât să adunăm puncte. Ar fi fantastic pentru UTA să lege trei victorii, căci doar constanța în rezultate duce la un loc bun în clasament”, spune Gyuszi Balint.

  Tehnicianul echipei arădene este preocupat și de starea gazonului de la Mediaș. Se anunță ploi în aceste zile, iar mâine, înainte de meciul Gaz Metan – UTA care se dispută de la ora 21, pe același teren se va disputa partida Hermannstadt – Csikszereda.

  „Sperăm ca suprafața de joc să nu aibă de suferit după meciul celor de la Hermannstadt, pentru că și noi să mergem acolo pentru a încerca să practicăm un fotbal bun, care să ne permită câștigarea celor trei puncte. E adevărat, e o situație inedită cred că nu doar pentru România, ci și pentru fotbalul mondial, să spunem, programarea a două meciuri oficiale în aceeași zi, pe același un stadion. Vedem dacă va rămâne așa această situație. Mai departe, speranța și dorința mea este ca suprafața de joc să nu aibă foarte mult de suferit, ca să ne putem pune în practică ceea ce am antrenat în această săptămână”, spune Balint.

  Meciul Gaz Metan – UTA se dispută mâine de la ora 21.00 și va fi televizat.

  clas 11 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.