„UTA trebuie să promoveze, UTA va promova!” Astăzi s-ar fi rupt Motorul…

  de Lucian Dănilă | 26 July 2020, 11:26 AM | Sport

  2

  De 18 ani așteptăm o zi ca aceasta. În vara anului 2002, UTA câștiga meciul din penultima etapă cu Gaz Metan și își asigura matematic promovarea în Liga 1 sub comanda lui Ionuț Popa. Deplasarea de la Petroșani, din ultima etapă, nu a mai contat și gruparea arădeană urma să joace pe prima scenă.

  Din păcate a jucat doar un an, dar a fost chiar acel an în care am trăit victoria aceea magnifică de la Timișoara, 4-3. Aveam apoi să mai gustăm doi ani din feliile de tort ale primului eșalon, dar acești doi ani au venit în urma unui troc cu cei de la Liberty. Promovarea aceea nu a avut deloc același gust ca și în 1993 sau ca și în 2002…

  Mă gândesc oare ce ar fi fost astăzi pe Motorul dacă nu era această blestemată pandemie? Oare câți ar fi dorit să asiste la acest meci cu Rapid în condițiile în care arena din Aradul Nou are doar puțin peste 3.000 de locuri? Astăzi s-ar fi rupt Motorul…

  Pentru că vorbeam despre trecut și chiar și despre ultimii doi ani ai echipei UTA în prima ligă, gândul mă duce oarecum la Lăcătuș, la Marius Lăcătuș, cel care a fost antrenorul Bătrânei Doamne în acea perioadă. La finala Cupei Campionilor de la Sevilla, în timp ce Lăcătuș se apropia de minge pentru a executa acel celebru penalty, comentatorul Teoharie Coca-Cosma spunea: „Lăcătuș trebuie să înscrie, Lăcătuș va înscrie!” Și a înscris.

  Așa spunem și noi astăzi, parafrazându-l pe Coca-Cosma Teoharie: „UTA trebuie să promoveze, UTA va promova!” Și va promova!

  Gruparea arădeană are nevoie de un singur punct pentru a-și asigura promovarea după un an cum nu a mai fost. Ca să parafrazăm o altă frază celebră, am putea spune: Un punct mic pentru campionat, dar un punct imens pentru Arad!

  Până la urmă ne-am mulțumi cu un punct, dar este evident că toată suflarea arădeană vrea o victorie cu Rapidul, o victorie care ar asigura matematic nu doar promovarea ci și câștigarea acestui campionat.

  Victoria de la Mioveni a fost nu doar importantă, a fost uriașă în economia acestui campionat blitz, un campionat în care rezultatele indirecte au fost atât de favorabile clubului UTA încât nici dacă eram puși să le alegem dinainte nu ar fi ieșit așa. Victoria echipei din Mioveni la Pitești, scor 3-2 după un meci incredibil, a mărit și mai mult șansele de promovare ale arădenilor, care acum mai au nevoie de doar un punct pentru promovare. La Mioveni, UTA a arătat spirit, a arătat unitate, dar din punct de vedere sportiv s-a văzut că și-a recâștigat acel ritm și tonus de competiție. După trei reprize, două cu Turris și una cu Petrolul, în care a primit cinci goluri, echipa lui Balint nu a mai primit gol în următoarele trei reprize (a doua cu Petrolul și cele două de la Mioveni). Mai mult decât atât, în cele trei jocuri disputate în acest play-off, UTA a avut o singură repriză în care nu a marcat, prima cu Petrolul. În rest, așa slab cum a jucat, UTA a marcat în fiecare repriză fiind după trei etape echipa cu cele mai multe goluri marcate.

  FRF a schimbat ora de disputare a jocului. Nu se mai joacă de la 18.15, ci de la ora 17. Piața Avram Iancu va fi din nou plină de suporterii care așteaptă acest moment de ani de zile, de foarte mulți ani… Ei vor urmări pe acel ecran uriaș evoluția favoriților, asta pentru că nu au acces pe stadion. Aradul va fierbe în această seară și o va face pentru cel mai important brand al ei: pentru UTA!

  UTA trebuie să promoveze, UTA va promova!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.