duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA își turează motoarele pentru borna 50! „Nici o secundă de superficialitate” în meciul cu Ripensia!

  de Lucian Dănilă | 28 februarie 2020, 3:30 PM | Sport

  0

  Vine Ripensia! Practic, disputa dintre UTA și Ripensia nu este un derby, mai ales dacă privim clasamentul. Istoria ne spune altceva, cele două grupări fiind două dintre cele mai titrate în istoria fotbalului românesc.

  Și UTA, și Ripensia, trăiesc din amintiri, din punct de vedere al performanțelor. UTA a dominat fotbalul românesc la finele anilor 40 și în anii 69-70. Ripensia a fost primul club de fotbal profesionist din țară, dar titlurile ei datează din perioada interbelică. Când vorbim despre un derby între Arad și Timișoara ne referim, aproape exclusiv, la duelurile UTA – Poli.

  Nu este un derby, dar este un meci în care UTA trebuie să câștige. Pe Gyuszi Balint îl doare și acum înfrângerea din tur. O spune chiar el: „În fotbal, orice înfrângere este dureroasă”. Peste toate acestea, râmâne să analizăm acest meci prin prisma prezentului. UTA a învins categoric la Miercurea Ciuc și a ajuns la 44 de puncte. Dacă gruparea arădeană câștigă mâine cu Ripensia, ajunde la borna 47, după care va urma o victorie la „masa verde” cu Snagov, ceea ce implicit duce echipa la borna 50. Ar fi startul perfect de retur, iar atingerea bornei 50 în următoarea săptămână ar avea un impact psihologic foarte puternic atât în vestiarul arădenilor, cât și în ceea ce privește adversarele, care, rând pe rând, recunosc că se bat pentru poziția a 2-a care duce în Liga 1.

  „Suntem în fața unui adevărat examen. Întâlnim o echipă care a început sezonul de primăvară foarte bine, cu victorie împotriva unei echipe foarte bune, Metaloglobus București. Am discutat încă de luni seara despre acest joc, era extrem de important să ne conectăm repede. Zilele de pregătire au fost destul de puține, ne-am scuturat de euforia ultimului rezultat și am dorit să fim cât se poate de concentrați. Sperăm să avem toate informațiile legate de adversar, dar mai important e să fim noi la parametri optimi, cel puțin ca și la Miercurea Ciuc. Partea mentală va conta foarte mult, va ieși și calitatea noastră la suprafață, cum a ieșit de atâtea ori”, spune Gyuszi Balint.

  Antrenorul echipei arădene vorbește și despre calitățile adversarului de mâine dimineață: „Ripensia excelează la organizare defensivă și la tranziție pozitivă, aici e meritul lui Alexandru Pelici, care știe să se folosească de aceste arme. În tur, am pierdut acel meci pe final, cu goluri primite pe naivități ale noastre, dar cei de la Ripensia și-au creat ocazii mari pe momentele de tranziție de care aminteam. Au pierdut jucători importanți în iarnă, ca Zaluschi, Voinea sau Toma, dar echipa a rămas extrem de puternică. Și-au completat lotul cu jucători care s-au integrat repede și bine în filozofia lui Pelici. Au un spirit de disciplină, aleargă, se ajută între ei, nu cedează niciodată. Vom avea un meci extrem de dificil, repet, un adevărat examen. E clar că pornim favoriți, dar e important să jucăm la adevărata noastră valoare, nici o secundă de superficialitate. Trebuie să ne comportăm ca niște adevărați lideri, din toate punctele de vedere. Sper să jucăm în fața unui stadion plin, energia transmisă de public e fenomenală. De fiecare dată când au umplut stadionul au arătat de ce îi e greu fiecărui adversar să joace la Arad”, a completat Balint.

  Astfel, din declarațiile de mai sus se poate distinge filozofia lui Gyuszi Balint pentru jocul cu Ripensia: „Nici o secundă de superficialitate”.

  UTA – Ripensia se joacă mâine de la ora 11:00 și va fi transmis de Digisport 1.

  Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Ovidiu Timar (Marghita), Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă: Sergiu Popa (Aiud). Observatori: Cristian Petropulos (Alba Iulia), Vasile Marc (Cluj Napoca).

  liga 21 1

  liga 22 2

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.