luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA e nevoită să își activeze toate calitățile pentru a trece de FC Argeș! Va fi greu, dar va fi frumos… (VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 23 ianuarie 2021, 2:48 PM | Sport

  0

  În urmă cu aproape jumătate de an, UTA obținea un rezultat de egalitate pe stadionul din Pitești, arena pe care Dobrin a devenit legendă în urmă cu aproximativ jumătate de veac.

  Paradoxal, sau poate nu, acel rezultat de egalitate a fost pentru UTA, dar și pentru FC Argeș, un egal mai dulce decât orice victorie au obținut aceste două foste campioane în ultimii mulți, mulți ani. A fost egalul care le-a propulsat la braț pe ambele formații în Liga 1, un deziderat la care cu doi-trei ani în urmă suporterii celor două grupări, și sunt mulți, nici nu sperau. Au fost scene ireale la finalul acelui meci, cu jucători alergând pe teren urlând de bucurie după un sezon istovitor.

  Acel meci a adus primul trofeu pentru UTA după foarte multă vreme, arădenii fiind câștigătorii Ligii a 2-a. Ceea ce a urmat știm, FC Argeș a început anevoios campionatul fiind mai mereu pe ultimul loc, iar UTA s-a stabilizat după câteva etape la mijlocul clasamentului, cochetând o vreme chiar cu locurile de play-off. În etapa a 3-a a fost și meciul direct, tot la Pitești, un meci încheiat tot la egalitate, tot 1-1, dar frustrările arădenilor că nu au câștigat își mai au ecou și în zilele de astăzi. Elevii lui Gyuszi Balint au dominat clar acea partidă, au deschis scorul repede, au ratat ocazii uriașe prin Hora, Tescan, dar mai ales prin Buhăcianu. A egalat Malele în ultimul sfert de oră la una dintre cele două faze de poartă pe care le-au avut piteștenii în tot meciul.

  S-au schimbat multe de atunci. UTA dă semne vizibile de revenire după o lună decembrie care trebuie uitată repede. Evoluțiile lui Modestas Vorobjovas, Roger Junior și Liviu Antal au adus un plus vizibil cu ochiul liber fără a aștepta confirmarea statisticilor Instat. Cu cei trei în formație, ceilalți jucători sunt și ei altfel puși în valoare și UTA pare din nou o echipă cu spirit, cu suflet, cu dorință. FC Argeș nu mai este nici ea echipa din primele etape. Piteștenii vin la Arad după patru meciuri în care nu au cunoscut înfrângerea, după ce au câștigat fără să primească gol la Botoșani și după o serie de meciuri în care au arătat că știu să joace fotbal, că pot face chiar și joc de posesie, că pot fi periculoși în treimea adversă și că știu închide foarte bine culoarele spre poarta lor.

  UTA are nevoie de victorie din toate motivele posibile. Trei puncte i-ar distanța pe arădeni de ultimele locuri și ne-ar face din nou să visăm, fiind din nou foarte aproape de play-off. Ignorând punctele și clasamentul, UTA are nevoie ca de aer de victorie pentru a mai șterge din aura asta de codașă a campionatului în meciurile de acasă, dar și pentru a confirma victoria de la Voluntari. Ca să obțină victoria, UTA este obligată să își activeze toate calitățile: siguranța defensivă, agresivitatea, spiritul de echipă și, obligatoriu, să ne arate, în sfârșit, că este o echipă care știe să și atace, care să știe să și marcheze indiferent că autorul golului ar fi un fundaș central, un mijlocaș sau vârful de atac. Va fi un meci extrem de dificil, un meci de luptă, un meci în care UTA va trebui să muncească pe brânci pentru fiecare minge, pentru fiecare metru pătrat de teren, pentru fiecare duel direct.

  Meciul începe la ora 16.30, pe arena „Francisc Neuman” și va fi televizat.

  Mai jos puteți vedea ce spune Gyuszi Balint despre acest joc, un meci analizat pe toate părțile de antrenorul arădean, atât din punct de vedere al adversarului direct cât și al contextului în care se desfășoară:

  Formații probabile:

  UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Simos Roumpullakou – Miculescu, Albu, Modestas Vorobjovas, Denis Rusu – Roger Junior – Hora.

  FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Mușat – Meza Colli, Șerban – Drăghici, Maes, Cristian Dumitru – Mediop (Malele).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.