sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  UTA, afară din Cupa României! Bătrâna Doamnă nu a putut trece de Voluntari

  de Lucian Dănilă | 5 decembrie 2023, 10:42 PM | Sport

  0

  După semifinala din sezonul trecut pierdută dramatic pe Cluj Arena în fața celor de la „U”, acum, gruparea arădeană a ieșit din Cupa României încă din faza grupelor. Bătrâna Doamnă avea nevoie de o victorie în fața celor de la Voluntari, dar echipa lui Poenaru și Dună au reușit o nouă remiză albă, precum s-a întâmplat și în campionat.

  Rednic a sacrificat oarecum această competiție, lăsând în afara lotului jucători importanți cum sunt Luckassen, Freitas, ambii fiind incomplet refăcuți, dar și pe Căpușă, Conte sau pe accidentatul Ofosu. Ba mai mult, au început pe banca de rezerve câteva piese importante cum ar fi Micovschi, Rareș Pop și chiar Omondi.

  UTA a început într-o formulă care părea defensivă, având în linia mediană jucători care nu debordează de creativitate și nici cu tehnica nu stau foarte bine, așa cum sunt Marku, Carp și Dumitrașcu. În față, lângă Cooper, a apărut Stanciu, tânărul de 16 ani înzestrat cu calități foarte bune dar încă necopt să se bată cu o apărare masivă cum e cea a ilfovenilor. Astfel, greul a căzut pe Cooper și pe Fabry.

  Și totuși, prima parte a fost dominată autoritar de arădeni, care l-au încercat de cel puțin cinci ori pe Fernandez. Fabry a șutat de la 17 metri pe centru și spaniolul a prins mingea, a avut două încercări și Marku, dar marile ocazii i-au aparținut lui Cooper. La una dintre ele, bine angajat în careu, italo-ghanezul a șutat cu stângul dar portarul de la Voluntari a respins cu piciorul în corner.

  Cei de la Voluntari puteau înscrie și ei în finalul primei părți, atunci când șutul lui Crepulja a trecut prin fața porții lui Kucher.

  După pauză niciunul dintre antrenori nu a recurs la schimbări. Repriza a fost începută mai bine de oaspeți, iar Florea a ratat ocazia meciului atunci când a fost găsit singur la opt metri de poartă de Voican, dar s-a dezechilibrat și a șutat lamentabil pe lângă poartă.

  UTA nu mai găsea soluții de a ajunge în careu, cu excepția acelei faze în care Stanciu și-a depășit adversarul direct, și Rednic a recurs la patru schimbări în același timp. Au intrat Micovschi, Rareș Pop, Omondi și Leidsman, modificări făcute în speranța că UTA va desface lacătul ilfovenilor. Niciunul dintre cei patru nu a adus plusul dorit și jocul s-a dus spre un 0-0 care părea etern.

  A fost ocazia lui Carp, care nu a lovit bine mingea după o execuție acrobatică în careu, ratarea lui Leidsman după ce a fost găsit foarte bine în careu de Micovschi, și a mai fost imensa ocazie a aceluiași Leidsman în prelungirile jocului, olandezul nereușind să-l învingă pe Fernandez din doi metri după centrarea lui Pop.

  Astfel, UTA părăsește competiția și se pregătește de partida de vineri de la Iași din Superliga. Calificatele din grupa arădenilor sunt Universitatea Craiova și FC Voluntari, în timp ce pe locul al treilea al grupei s-a clasat Gloria Buzău, UTA fiind pe poziția a patra, urmată de Tunari și de campioana Farul.

  UTA Arad – FC Voluntari 0-0

  UTA: Kucher – Stolnik, Benga, Abeid – Rodrigues, Marku (80 Stahl), Carp, Dumitrașcu (53 Micovschi) – Fabry (53 Omondi) – Cooper (53 Leidsman), Stanciu (53 Rareș Pop).

  Pe bancă: Iacob – Stroungis, Stahl, Omondi, Micovschi, Leidsman, Ekmekci, Iurasciuc, Pop.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Voluntari: Fernandez – Voican (67 Doru Andrei), Paz, Andreș (67 Armaș), Aliji – Ricardinho, Crepulja, Rață (78 Cocian), D. Florea (67 Sigurjonsson) – Carnat, Nemec.

  Pe bancă: Mărgărit – Armaș, D. Andrei, Cocian, A. Niță, Sigurjonsson, Bozickovic, R. Popescu, Droppa.

  Antrenori: Ilie Poenaru și Marin Dună

  Arbitri: Istvan Kovacs (Carei-Satu Mare) – Alexandru Cerei (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare).

  Camera VAR: Cătălin Popa și Romică Bîrdeș (ambii din Pitești)

  Delegat de joc: Mihai Andrieș (București)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.