UTA, ACASĂ după șase ani de pribegie! Acustica e minunată, dar se rupe gazonul… (VIDEO-Foto)

  de Lucian Dănilă | 27 august 2020, 10:53 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ziua de 27 august va rămâne în istoria clubului UTA ziua în care s-a întors acasă. Fotbaliștii „Bătrânei Doamne” s-au întors în locul în care Petschovski, Bonyhadi, Farmati, Domide, Broșovski, Biro sau Axente și celelalte zeci de glorii arădene au scris cu sudoarea lor paginile de istorie a acestui club legendar.

  Ultima dată când UTA a jucat sau s-a antrenat pe „Francisc Neuman” a fost în luna iunie, 2014, acum mai bine de șase ani. Arena „Francisc Neuman” are acum o față nouă, iar noii jucători scriu noile pagini de istorie în aceste zile în care s-au întors acolo unde le este locul: Liga 1. A fost o seară magică pentru aproximativ 200 de fani care au asistat vreme de un sfert de oră la revenirea echipei UTA acasă.

  Gyuszi Balint și-a dus jucătorii la ora 20.30 pe noul gazon de pe „Neuman”. În acel moment fondul sonor a fost imediat acoperit de aplauzele fanilor și de scandările galeriei. Acustica este minunată și chiar ne gândeam oare cum se va auzi când acest stadion se va umple? Echipa a venit lângă galerie și am auzit un cuvânt magic din partea lor: „MULȚUMIM!” Jucătorii au mulțumit fanilor pentru că suferă alături de ei, pentru că sunt alături de ei indiferent de moment, de eșalon, de rezultat…

  VEZI VIDEO CU CLICK AICI

  O bilă neagră vine tocmai de unde nu doream să vină. Gazonul a început să se rupă la câteva minute după ce a început antrenamentul! „Îți intră gheata adânc în el și când pleci de pe loc sare brazda”, spunea unul dintre jucători la finalul antrenamentului. Mai mult decât atât, la mijlocul terenului se vede cum aspersoarele pentru irigații sunt neacoperite și reprezintă un real pericol de accidentare. „Gândește-te că face un jucător o alunecare acolo și se lovește cu genunchiul. Tot se rupe”, spune un alt jucător al echipei UTA.

  UTA joacă mâine de la ora 21 cu FC Voluntari, echipa care ne aduce aminte de dezastrul de pe Motorul din iunie 2016 de la barajul pentru Liga 1, atunci când după o ploaie torențială jucătorii arădeni scoteau apa cu ușa de la dulap de pe teren…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.