miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR și PMP, cu trei semnături de la PNL, au contestat Codul administrativ la Curtea Constituțională

  de Special Arad | 11 iulie 2018, 8:14 PM | Politikos

  0

  Deputații USR și PMP, cu ajutorul a trei deputați de la PNL și șase deputați neafiliați, au atacat la Curtea Constituțională Codul Administrativ adoptat luni în Parlament, informează Hotnews.ro

  Motivul contestației este, printre altele: „pensiile speciale pentru aleșii locali introduse prin Codul Administrativ încalcă principiul egalității cetățenilor în fața legii din Constituție. Coaliția PSD-ALDE continuă, în mod rușinos, să acorde privilegii politicienilor în fața cetățenilor simpli care plătesc taxe și impozite și susțin din banii lor sistemul public de pensii și inclusiv pensiile speciale. Nu există nicio justificare pentru acordarea de pensii speciale aleșilor locali, alta decât fidelizarea primarilor și a președinților de consilii județene în vederea viitoarelor alegeri”.

  Sesizarea a fost semnată de 28 de deputați USR, 13 deputați PMP, șase deputați neafiliați și trei deputați PNL. De altfel, doar trei deputați de la PNL au votat „contra” proiectului de lege PSD-ALDE – Pavel Popescu, Ionuț Stroe și Nicolae Giugea, în timp ce 7 au votat „pentru”, iar 14 s-au abținut.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.