miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR a stabilit primii patru europarlamentari de pe lista din 2024: Vlad Botoș, pe poziția a patra

  de Adriana Barbu | 15 septembrie 2023, 12:58 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  3

  Primul anunț legat de candidații la Europarlamentarele din 2024 a fost făcut de USR, care a indicat și primii patru politicieni de pe listă. Printre ei se numără și europarlamentarul Vlad Botoș.

  Biroul Național al USR a decis, vineri, 15 septembrie, la propunerea președintelui Cătălin Drulă, candidații care vor deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. Prima pe lista este Elena Lasconi, urmată de Dan Barna, Vlad Voiculescu și arădeanul Vlad Botoș.

  Botoş a prins prima listă de europarlamentari

  „USR va trimite la Bruxelles oameni cu experiență în administrație, fonduri europene, politică externă și negociere. Iar polul de dreapta din jurul USR va propune o listă comună de candidați care să îi reprezinte cu cinste”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, citat de Newsweek.

  Vlad Botoș este și în prezent europarlamentar cu o bogată activitate în Parlamentul European. Elena Lasconi este primarul municipiului Câmpulung și se speră că va atrage foarte multe voturi de partea USR, pentru că în doar trei ani a reuşit să dezvolte orașul atrăgând peste 400 de milioane de lei, fonduri europene adică, potrivit informării USR, bugetul orașului pe 40 de ani.

  Dan Barna, al doilea pe lista USR, este vicepreședinte ALDE Europe și fost vicepremier, care a contribuit esențial la elaborarea PNRR. Al treilea pe lista de Europarlamentare este nimeni altul decât Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, autorul PNRR pe Sănătate și cu o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienților.

  Cât despre arădeanul Vlad Botoș se spune că „este unul dintre cei mai influenți și activi europarlamentari români. El urmărește absorbția fondurilor europene în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REG), una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European”.

  43 de politicieni pentru alegerile europerlamentare din 2024

  Tot potrivit informării USR, lista completă a candidaților partidului pentru alegerile europene din vara lui 2024, care va fi formată din 43 de persoane, va fi stabilită printr-un proces electoral intern de către membrii partidului.

  Potrivit Newsweek, „Biroul Național a stabilit vineri calendarul alegerilor interne, iar lista finală va fi lansată oficial la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), care va avea loc în premieră la București, pe 20 octombrie.

  USR mai precizează că va continua construirea polului de dreapta „care va aduna forţele reformiste ca alternativă la corupţia PSD-PNL şi extremismul AUR” și că şista comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta va fi finalizată după negocierile cu PMP și Forța Dreptei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De trei ani se tot cere publicarea CV-ului lui Vlad Botoș și el refuză. De ce? Special Arad, poate îl aveți voi… Sau poate îl cereți. Omul are ceva de ascuns, toți din USR știu asta, pentru că tocmai ei au fost primii refuzați cu CV-ul. Totuși, îl împing din nou în față, fără CV, fără rezultate. Întreb din nou: de ce?

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.