joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  USR PLUS: Cheltuieli exagerate ale CJA la Petriș

  de - | 27 august 2021, 3:57 PM | Comunicate contra cost

  0

  Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean Arad s-a aflat alocarea sumei de 1,14 milioane de lei (aproximativ 230 de mii de euro) pentru dotarea cu stație de epurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte Petriș, o clădire care adăpostește în jur de 70 de persoane, pacienți și personal.

  Soluția adoptată este una extrem de scumpă, nevoile respectivului imobil putând fi deservite de echipamente care pe piață costă cu mult mai puțin. În același timp, sunt numeroase proiecte în județ care așteaptă finanțare din partea autorităților.

  Răzvan Anghel, consilier județean Arad: „Proiectul prevede alocarea unei sume semnificative, pentru dotarea unei clădiri a cărei valoare este probabil mai mică decât a stației de epurare pe care o dorește CJA.

  Am discutat cu specialiști, pentru a vedea cât costă pe piață o stație de epurare potrivită ca mărime pentru nevoile Centrului de la Petriș. Am aflat că pentru achiziția echipamentelor și acoperirea cheltuielilor de montaj ar fi mai mult decât suficientă suma de 30 de mii de euro.

  În iunie, CJ a alocat o sumă de ordin similar – un milion de lei – pentru achiziția unei clădiri în zona centrală a Aradului, cu suprafața de 1.000-1.200 mp, pentru expozițiile muzeului județean. Putem compara ca valoare o clădire întreagă în municipiu cu o stație de epurare care deservește câteva zeci de persoane?

  Vom cere Consiliului să înlocuiască soluția tehnică propusă, extrem de scumpă, cu una normală. Așa cum am arătat, putem face numai în acest caz o economie semnificativă, care ar fi fost suficientă pentru achiziția Teatrului Hirschl, de exemplu.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  20210826 Petriș

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.