sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR: OMS susține proiectele senatorului USR Adrian Wiener

  de - | 11 octombrie 2018, 11:05 AM | Comunicate contra cost

  0

  Managerul pentru programe de nutriție, activitate fizică și obezitate al Biroului Regional OMS Europa, dr. Joao Breda, a vizitat România la invitația senatorului Adrian Wiener. Expertul a susținut proiectele privitoare la nutriție ale medicului arădean, în Comisia de sănătate din Senatul României.

  Conform oficialului european, nutriția inadecvată, împreună cu un stil de viață sedentar, reprezintă un mare factor de risc la adresa sănătății publice din Europa și din România, una dintre țările care se află la vârful clasamentelor europene pentru riscul de boli cardiovasculare și diabet. Anual pot fi salvate zeci de mii de vieți prin politici de sănătate publică și măsuri legislative coerente.

  Interzicerea aditivării alimentelor cu acizi grași reprezintă un prim proiect depus de medicul arădean în Parlament. Implementarea sa ar conduce la o scădere cu minimum 5% a mortalității cardiovasculare în România, adică între 3.500 și 5.000 de oameni anual.

  Un alt proiect inițiat de senatorul Wiener are în vedere diminuarea cantității de zahăr din băuturile răcoritoare, acestea fiind principalul vehicul de aport de zahăr, care îi afectează primordial pe copii, tineri și categoriile cu un nivel redus al veniturilor.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: ”România are cel mai mare consum de zahăr din Europa și cel mai mare consum de băuturi răcoritoare din regiune, peste dublul mediei. Avem cea mai mare incidență a diabetului zaharat din Europa, care a devenit o problemă de securitate națională: 11,6% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani sunt diabetice și acest lucru contribuie în mare parte la speranța de viață cu șase ani mai mică a românilor comparativ cu media europeană.

  La nivel european și mondial au fost deja adoptate reglementări care să limiteze excesele nocive pentru sănătate, care s-au dovedit eficiente. Este o datorie a noastră de a reglementa și în Romania în această direcție, lucru susținut pe deplin de către expertul OMS. Trebuie să înțelegem că este mult mai ieftin și mai eficient să prevenim îmbolnăvirile și să evităm toată suferința ulterioară.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.