vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR: Indiferența ucide în Arad

  de - | 15 iunie 2018, 8:30 PM | Comunicate contra cost

  0

  Al doilea cetățean a murit în acest an pe trecerea de pietoni de lângă Liceul Național de Informatică (Iuliu Maniu). Deși USR Arad a cerut în repetate rânduri Primăriei să ia măsuri (semaforizare, marcaje, denivelări, semnalizare luminoasă), nimic nu a fost făcut pentru apărarea vieții pietonilor și copiilor.

  Nu mai puțin de cinci sesizări ai fost înaintate de USR către autorități (Primăria și Consiliul Local Arad), referitoare la necesitatea stringentă de a implementa măsuri pentru protejarea pietonilor, în special în vecinătatea unităților de învățământ. Vorbim de semnalizare luminoasă suplimentară, de marcaje de avertizare, de limitatoare de viteză și de semafoare.

  Sesizată deopotrivă prin aceste adrese, Poliția Rutieră ne-a comunicat că ”în perioada 2013-2018 … a făcut demersuri atât la administratorul drumului, în speță Primăria Municipiului Arad, cât și în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației, pentru montarea de limitatoare de viteză înainte de trecerile pentru pietoni, cât și de semafoare electrice destinate pietonilor, în special în zona unităților de învățământ din municipiul Arad”. Reacția Primăriei o cunoaștem.

  Stan Ion, vicepreședinte USR Arad: „Indiferența autorităților locale se dovedește încă odată criminală. Nu vorbim de o mașină care a lovit o groapă sau de gunoiul care ne deranjează pe străzi, vorbim de vieți pierdute, de familii afectate iremediabil. Orașul nostru este condus de oameni indiferenți și lipsiți de responsabilitate, nimeni nu ia măsuri, specialiștii nu sunt ascultați, iar banii sunt cheltuiți total aiurea. Aradul este plin de semafoare fără rost, care nu dirijează traficul, precum cele de pe calea Romanilor sau din Aradul Nou. Unde este nevoie de ele, nu le găsim, iar consecințele sunt tragice. Dacă un stadion demolat mai poate fi construit, dacă un ștrand părăsit mai poate fi resuscitat, dacă centrul orașului mai poate fi renovat, o viată pierdută reprezintă o tragedie care nu mai poate fi reparată. Cu atât mai mare este vina celor responsabili, în frunte cu primarul și Consiliul Local. Cât mai trebuie să așteptăm ca aceștia să își facă datoria, să aibă grijă de oraș și de viața cetățenilor?

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.