sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad solicită administrației o bonificație de 10% pentru plata în avans a taxelor locale

  de - | 15 octombrie 2018, 11:26 AM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad reia solicitarea adresată la finele anului trecut, prin care solicităm acordarea unei bonificații de 10% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie a anului respectiv.

  Ne bazăm această solicitare pe o analiză a nivelului bonificației pentru plata în avans a impozitelor, acordate de administrația locală a municipiului nostru comparativ cu a altor municipii similare (municipii de rang II – Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare) și a unor municipii de rang I (Timișoara, Cluj-Napoca). Toate municipiile amintite recompensează cetățenii pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie cu o reducere de 10%, în timp ce arădenii primesc doar 5% și numai pentru clădiri și terenuri (nu și pentru mijloace de transport).

  Impactul asupra bugetului local al majorării bonificației (de la 5% la 10% pentru clădiri și terenuri și de la 0% la 10% pentru mijloace de transport), calculată pentru execuția bugetară a anului 2017, este de aproximativ 585 de mii de euro.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Am propus această măsură acum un an și o susținem în continuare. Considerăm că ea trebuie adoptată de urgență de Consiliul Local Municipal, pentru că arădenii merită această reducere, la fel ca cetățenii din Oradea, Timișoara sau Cluj-Napoca.

  Calculele arată că impactul bugetar este perfect suportabil, reprezentând aproximativ 1% din excedentul pe care îl va avea Aradul la finele acestui an. În același timp, municipiul nostru cheltuie anual de cel puțin zece ori această sumă pentru distracții și evenimente prin care se face campanie actualei administrații”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.