USR Arad cere respectarea legii la ADI Deșeuri: salariile trebuie făcute publice!

  de - | 16 mai 2018, 12:29 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad a sesizat atât Asociația de Dezvoltare Intercomunitară SIGD Arad (ADI Deșeuri) cât și instituția competentă – Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad – pentru a face publice câștigurile angajaților și conducerii Asociației. Aceasta este obligată de lege să facă publice salariile și toate sporurile aferente.

  Conform Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, numărul 153/2017, orice instituție publică trebuie să afișeze la sediul propriu și pe pagina proprie de internet, la 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, o listă a tuturor funcțiilor, însoțită de nivelului salariului și a tuturor sporurilor și beneficiilor aferente.

  Legea Administrației publice locale numărul 215/2001 definește Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitare ca asociații de drept privat și de utilitate publică. În clarificarea statutului juridic al acestor asociații, Legea contenciosului administrativ numărul 554 din 2004, spune „sunt asimilate autorităților publice, în sensul prezentei legi, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public.” Concluzia este că, asimilată autorității publice, ADI Deșeuri se supune prevederilor referitoare la transparență ale legii 153/2017.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Proiectul prin care s-a constituit ADI Deșeuri este plin de semne de întrebare, iar una dintre necunoscute este nivelul salarizării angajaților și mai ales a celor care conduc Asociația. Cred că cetățenii sunt deosebit de interesați să afle cu cât sunt plătiți cei care trebuiau să organizeze serviciul de salubritate în municipiul și județul Arad. Deocamdată, activitatea Asociației reprezintă un mare eșec al actualei administrații, iar transparentizarea acestor venituri este absolut necesară pentru responsabilizarea angajaților și a managerilor. USR va face toate demersurile pentru ca salariile lor să fie afișate, iar cetățenii să aibă posibilitatea de a-i trage la răspundere pe cei care încasează bani publici și nu-și îndeplinesc atribuțiile”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.