USR Arad: Ce mai minte primarul, episodul 3!

  de - | 27 februarie 2019, 11:27 AM | Comunicate contra cost

  0

  Primarul Gheorghe Falcă se folosește de o măsură ticăloasă a PSD (OUG 114) pentru a băga adânc mâna în buzunarul arădenilor conectați la sistemul local de termoficare. În realitate, ordonanța nu afectează termoficarea, majorarea cu 117 lei a gigacaloriei având drept cauză pierderile și prostul management al sistemului.

  Recent, primarul Aradului justifica majorarea spectaculoasă a prețului serviciilor de termoficare prin efectul infamei ordonanțe 114, adoptate de PSD la finele anului trecut. Primăria profită și crește prețul de facturare la populație cu 118 lei (plus 43%, de la 274 la 392 de lei), pe fondul unui cost total (producție, transport și distribuție) care crește de la 360 la 596 lei (plus 60%).

  În realitate, OUG 114 modifică doar contribuția către ANRE a titularilor de licențe din domeniul energiei electrice și/sau al gazelor naturale (crește de la 0,1% la 2%, adică de 20 de ori!!!), în timp ce pentru activitatea de termoficare ea rămâne la fel (0,1%).

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Noul preț al energiei termice în Arad vine din nevoia administrației de a acoperi găurile sistemului. Vorbim de 15 ani de indolență, de zeci de milioane de euro din banii arădenilor folosiți deja pentru a acoperi managementul prost, de finanțări ratate tot de ordinul zecilor de milioane.

  Nu poți avea servicii de calitate și la prețuri decente când ești preocupat numai de angajarea apropiaților din partid, pe salarii substanțiale, în companiile orașului. Când scopul tău este capitalul politic, iar administrarea orașului e în plan secundar, cetățenii plătesc mult pentru căldură puțină.

  Din păcate, cinismul cu care sunt taxați arădenii, cu ”ajutorul” unui act aberant emis de Liviu Dragnea, mă duce cu gândul la finele lui 2017, când primarul a majorat cu 25% impozitul pe locuințe, în timp ce afirma că taxele locale nu se vor modifica. Pentru dumnealui arădenii sunt niște vaci de muls, atâta timp cât reușește să își mascheze incompetența cu astfel de minciuni.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.