USR Arad a trimis spre București listele #FărăPenali

  de - | 14 august 2018, 11:28 AM | Comunicate contra cost

  2

  Astăzi au plecat spre București 23.000 de semnături ale cetățenilor din județul Arad care susțin inițiativa de modificare a constituției ”Fără penali în funcții publice”. USR Arad continuă strângerea de semnături până la finalizarea celor 6 luni ale campaniei, pe 21 septembrie.

  Daniela Săbău, coordonator pentru județul Arad: ”Legea privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni impune o procedură care trebuie respectată cu strictețe. Ulterior colectării semnăturilor, acestea trebuie atestate de către primari pentru validarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor. Pentru această etapă legea alocă un termen de 15 zile lucrătoare, ceea ce impune ca listele să fie depuse din timp la primăriile din județ.

  Odată trimise la București, listele sunt îndosariate, legate și pregătite pentru autentificare de reprezentanții grupului de inițiativă. Apoi sunt retrimise în teritoriu pentru a fi depuse la primării. Faptul că în județul Arad avem semnături din peste 70 de unități administrativ teritoriale face ca etapa de autentificare să fie deosebit de solicitantă, cu numeroase drumuri cu și după dosare.

  În paralel, voluntarii USR Arad vor continua strângerea de semnături, vom fi în fața magazinului Ziridava. Dorim ca fiecare cetățean care se opune ocupării funcțiilor publice de persoane certate cu legea să poată să își exprime opțiunea, iar vocea sa să ajungă în Parlament.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Candva aceasta persoana mi-a fost subalterna si stiu exact cata _corectitudine- poate reprezenta si exprima… -Ma bucur- mult sa constat ca e atat de indicate sa coordoneze chiar o actiune civica de acest gen… Nu ma mai uimeste nimic intr-o tara atat de -modernizata-…

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Ce vrei sa spui , dacă ți-a fost subaltern ,nu poate strânge semnături sau ești și tu unul dintre aceia care a primit funcții pentru că ești din partidul care trebuie.Nu contează ce a fost înainte contează ce este acum ai daca nu îți convine nu ai decât să te dai cu fundul de pământ.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.