duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Ursul păcălit de vulpe” și un concert Nova Band, transmise live pe Facebook

  de Tomck@t | 12 noiembrie 2020, 2:56 PM | Cultură

  0

  Au început să reapară, într-un regim mai modest, evenimentele culturale în Arad, însă – așa cum am anunțat săptămâna trecută – niciunul nu va fi cu public în această toamnă și iarnă, ci exclusiv online, pe pagina de Facebook „Scena Online Arad Live”.

  Primele astfel de evenimente oferite publicului de Centrul Municipal de Cultură vor fi transmise live și gratuit sâmbătă, 14 noiembrie, amândouă din cinematograful din Grădiște.

  Primul, „Ursul păcălit de vulpe”, este un spectacol de teatru de păpuși pentru copii, prezentat de Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad. Va putea fi vizionat pe pagina 

  facebook.com/scenaonlinearadlive/ 

  sâmbătă, de la ora 11:00.

  Cei care nu vor putea să se uite la piesă live, vor putea să o vadă înregistrată, duminică, 15 noiembrie 2020, de la ora 9:00, la adresa www.cmcmarad.ro/live sau pe pagina de facebook a Cinematografului Grădiște.

  Al doilea spectacol, „Vis de iarnă”, este un concert de muzică de iarnă, colinde și muzică folk cu formația arădeană Nova Band, ce va fi transmisă sâmbătă, de la ora 19:00.

  De asemenea, CMCA oferă posibilitatea celor care nu vor putea să urmărească spectacolul live să vadă înregistrarea acestuia duminică, 15 noiembrie, pe site-ul cmcmarad.ro/live sau pe pagina de facebook a Centrului Municipal de Cultură Arad.

  „Scena Online Arad Live” nu e un soi de Netflix cultural local

  E de menționat că nicio transmisie live de pe pagina de Facebook „Scena Online Arad Live” nu va rămâne activă după încetarea evenimentului. Motivul inițiatorilor acestui proiect este că se vrea motivarea publicului să fie „prezent” la spectacol la ora indicată în program, chiar dacă doar online, cumva simulând organizarea fizică a evenimentului. De asemenea, anumite spectacole teatrale, de exemplu, vor fi rejucate și retransmise în direct, nu redifuzate.

  Pagina de Facebook pe care se pot vedea în următoarea perioadă toate evenimentele culturale arădene – „Scena Online Arad Live” – nu este, așadar, un fel de serviciu de streaming video.

  Sunt și excepții ocazionale, totuși. Cele două spectacole anunțate mai sus, de exemplu, însă retransmise pe alte pagini de Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.