luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ursul care a urmărit un schior pe o pârtie din Predeal a fost adus în vestul țării (Video)

  de Special Arad | 30 ianuarie 2021, 10:01 AM | Naţional | Topic special

  0

  Ursul care, săptămâna trecută, a urmărit un schior pe o pârtie din Predeal a fost relocat, vineri, pe un fond cinegetic din vestul ţării, unde să aibă destul spaţiu pentru a nu interacţiona cu oamenii.

  Ministerul Mediului a arătat că, vineri seară, a fost capturat ursul care, în urmă cu câteva zile, a pătruns pe pârtia de ski din Predeal.

  „În cursul dimineţii de astăzi, gestionarul fondului de vânătoare – Regia Pădurilor Kronstadt – a realizat demersurile necesare obţinerii acordului de relocare de la MMAP, care a fost emis cu celeritate. Operaţiunea s-a derulat fără incidente şi sub atenta supraveghere a Jandarmeriei Montane, specialiştii de la INCDS „Marin Drăcea” reuşind să captureze exemplarul de trei ani fără să fie nevoie de tranchilizare”, au explicat reprezentanţii Ministerului, într-o postare pe Facebook.

  Potrivit acestora, tânărul urs se află deja în drum spre un fond cinegetic din vestul ţării, unde va fi relocat, cu o suprafaţă suficient de întinsă astfel încât ursul să-şi poată trăi viaţa fără interacţiuni cu omul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.