Următoarele concerte ale Filarmonicii, tot fără public, doar la TV
Hotărârea nr. 32 din data de 5.03.2021 a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Arad, având în vedere intrarea municipiului Arad în scenariul roșu, interzice participarea publicului la evenimentele interioare, însă așa cum s-a întâmplat cu concertele anterioare ale Filarmonicii din timpul recentului scenariu roșu, concertele din această seară și de joia viitoare vor avea loc tot fără public, transmise în direct pe TV Arad.
Concertul simfonic de astăzi, joi, 18 martie, de la ora 19, va avea în program Dansuri ungare nr. 1, 5 și 6 de Johannes Brahms,
Csárdás de Vittorio Monti și Simfonia nr.4 în la major Op. 90 Italiana de Felix Mendelssohn Bartholdy, cu dirijorul Cristian Neagu și solistul Florin Gherghel: „Un Brahms marcat de popularitate, familiarizat cu muzica de cabaret a Vienei, aceasta este imaginea pe care o lasă celebrele sale dansuri ungare, create între anii 1852 și 1869, și dedicate zonei de divertisment. Vă propunem să reascultați numerele 1, 5 și 6 în deschiderea programul simfonic din 18 Martie 2021, un concert cu teme spectaculoase, cultivate în partiturile miniaturi, precum Csárdás-ul lui Vittorio Monti, sau în cicluri simfonice complete, după exemplul lui Felix Mendelssohn Bartholdy, în cea mai dinamică și sugestivă dintre simfoniile sale, a IV-a, în la major, Italiana”, anunță organizatorii.
Joia viitoare, 25 martie, tot cu începere de la ora 19, va fi un nou Medalion Medalion Wolfgang Amadeus Mozart, cu Uvertura la opera Răpirea din serai K. 384 și Serenada nr. 9 în re major K. 320 – Posthorn în program.
„Vă propunem un final de Martie mozartian! O uvertură de o extraordinară popularitate, Răpirea din serai, și o serenadă, pe care o cuprindem pentru prima oară în stagiunile noastre clasice”, anunță Filarmonica Arad.
„Posthorn”, ultima serenadă salzburgheză, partitura destinată în vara anului 1779 ceremoniei de absolvire organizată de Universitatea din Salzburg, este surpriza pe care le-o rezervăm tuturor celor care iubesc muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Cu o alură simfonică incontestabilă, ancorată într-o tonalitate dragă compozitorului, re majorul, serenada „Posthorn” deține întregul potențial expresiv al muzicilor sale festive, evadând însă din spațiul ceremonial prin resursele ludicului și ale imaginației.
Semnalele cornului de poștalion, cele care particularizează „Serenada K.320”, ne îndeamnă să nu uităm că este o partitură a divertismentului, o muzică temperamentală și sugestivă, din seria celor mai inspirate și pline de imaginație.
Comentariile portalului
Eu zic să mai citiți ÎNCĂ o dată, înainte să vă revoltați. În cel De-al Doilea Război Mondial (care s-a încheiat în 1945!!!) a fost infirmerie SS..... au (...)
In 1958 a fost infirmerie SS? DE PE CE PLANETĂ VINE AUTORU? Văi și amar de cultura generala a românașilor...
Polutia locală e în subordinea primarului! Deci, ce face Fritz? Degeaba se irită usristii când le dpui că toți politrucii sunt la fel, avem exemplul concret.