sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Uraganul Michael va fi unul dintre cele mai devastatoare din ultimii 100 de ani, spun specialiștii

  de - | 10 octombrie 2018, 11:22 PM | Internaţional

  0

  (foto: CNN)

  Uraganul Michael ar putea deveni cea mai puternică furtună care lovește Florida în ultimii 100 de ani, relatează Știrile ProTV, citând CNN. Miercuri seară uraganul a lovit uscatul în Florida unde vântul a atins aproape 250 de km/h.

  Autoritățile din SUA, specialiștii și presa americană lansează avertizări în lanț în legătură cu unul dintre cele mai devastatoare uragane din ultimii 100 de ani.

  Autorităţile din Florida au emis un avertisment anunțând că Michael, o furtună tropicală de categoria 4 care s-a format în Golful Mexic, ar putea deveni cel mai devastator uragan din ultimii 100 de ani care loveşte partea nordică a acestui stat american.

  Până și cei mai afectați de uragane susțin că nu au mai văzut așa ceva comentează CNN care avertizează că Uraganul Michael este pe cale să ajungă ”un monstru cum nu s-a mai văzut”.

  Uraganul ar putea declanșa tornade în mai multe state americane și ar putea afecta orașe la aflate la distanță mare față de costa americană. Multe uragane iși pierd titlul după ce ajung pe uscat, însă nu este și cazul lui Michael, notează CNN. Experți citați de CNN prezic „pereți de apă” de 4 metri înălțime formați deasupra oceanului. De parcă nu era suficient, nord-estul Floridei este bogat în păduri de pin, iar copacii ar putea fi smulși și transformați în adevărate proiectile de un vânt care bate cu 225 de km/h.

  Michael generează deja vânturi cu viteze ce au atins 230 de kilometri pe oră şi a fost plasat în categoria 4. Un val de ploi abundente, reprezentând extremitatea uraganului şi aflat la o distanţă de 320 de kilometri faţă de ochiul uraganului, s-a abătut deja asupra regiunilor de coastă ale statului Florida.

  Guvernatorul Floridei Rick Scott a spus că Michael ar putea deveni cel mai devastator uragan care a atins vreodată coasta vestică a Floridei din Golful Mexic. Guvernatorul american a mobilizat 2.500 de membri ai Gărzii Naţionale, iar peste 1.000 de muncitori ai companiilor de utilităţi au fost plasaţi în regim de aşteptare pentru a repara liniile de electricitate ce vor fi doborâte de acest uragan.

  Sursa: stirileprotv.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.