marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3A treia seară de proteste la Arad. Aproape o mie de arădeni au mărșăluit pe Bulevardul Revoluției marți

  de Tomck@t, Raluca Medeleanu | 30 martie 2021, 9:01 PM | Știri Arad | Topic special

  5

  Protestul organizat de același grup de sportivi ca în serile anterioare a adunat și în această seară oameni în fața Palatului Administrativ, care boicotează restricțiile impuse de Guvern și CNSU în contextul pandemiei de Covid-19.

  Început în jurul orei 20:00, protestul a adunat deocamdată în jur de 200 de persoane, însă lumea mai vine. Protestatarii arădeni sunt nemulțumiți de închiderea sălilor de sport, de reducerea programului de funcționare al magazinelor, de reducerea orei în care este permisă deplasarea seara – în general de toate măsurile luate de autorități în gestionarea crizei Covid, considerându-le abuzive.

  Majoritatea celor ieșiți în stradă sunt tineri, în jurul vârstei de 20 și ceva de ani, printre ei fiind și părinți care au venit însoțiți de copii.

  Forțele de ordine – atât polițiștii cât și jandarmii – supraveghează protestul.

  Unii dintre protestatari poartă mască de protecție, alții nu. Unii țin pancarte în mâini pe care se pot citi mesaje precum „în stradă pentru adevăr și libertate”, „uniți suntem puternici”. Oamenii scandează „Libertate! Libertate!” și suflă în vuvuzele. Sunt și mașini parcate în dreptul Monumentului Eroilor Revoluției care claxonează încontinuu. În trecere a claxonat solidar și o mașină de la serviciul de salubrizare al orașului.

  Update – În jurul orei 21:15 au sosit la fața locului un cap tractor pe care scrie „Opriți-vă să nu vă oprim noi!” și mai multe camionete de la firme de Asistență Rutieră care s-a alăturat protestului, blocând circulația de pe Bulevard în fața Primăriei. Acestea sunt „decorate” cu drapelul țării și cu mesaje cum ar fi „Jos Corupția!” și „Opriți-vă să nu vă oprim noi!”.

  Alți arădeni au venit îmbrăcați în uniformă medicală specifică protecției împotriva pandemiei și au plimbat o cruce de lemn.

  166892440 271191904620857 1683777777174968523 n

  Update 2 – La protest s-au alăturat și mai mulți motocicliști care au ambalat motoarele.

  În jurul orei 21:30, în jur de 500 de protestatarii au pornit în marș pe Bulevardul Revoluției, către Podgoria, iar forțele de ordine i-au urmat pe traseu. Au continuat scandările, claxoanele și vuvuzelele. Un grup de arădeni a repetat gestul de ieri seară și a plimbat și de această dată un coșciug în cadrul marșului. Pe sicriu scrie „a trăit 30 de ani”.

  Update 3 – Arădenii de toate vârstele, aproape o mie la număr acum, continuă marșul, iar la intersecția de la Podgoria au optat să se îndrepte spre cartierul Micălaca, o schimbare de traseu față de cel de luni, când au mers către cartierul Vlaicu. Polițiștii au dirijat circulația rutieră pe alte rute ocolitoare, ca să nu se producă blocări de trafic, Bulevardul și Calea Iuliu Maniu fiind blocate de protestatari pe partea de mers spre Micălaca.

   

  (Foto: Tomck@t , text: Raluca Medeleanu)

  • Citește și: Protestul de luni seara a adunat peste o mie de arădeni. Oamenii sunt sătui de restricțiile din pandemie 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.