joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Teroriştii de la Charlie Hebdo au fost uciși!

  de Special Arad | 9 ianuarie 2015, 11:31 AM | Internaţional

  1

  UPDATE: Conform datelor furnizate de AFP, fraţii Kouachi au fost ucişi în atacul forţelor franceze la tipografia din nordul Franţei,  în momentul în care au ieşit din clădire.

  Ostaticii au fost eliberați.


   

  UPDATE: Mai multe instituţii şcolare erau în curs de evacuare vineri după-amiază în zona situată la nord-est de Paris unde au fost încercuiţi cei doi jihadişti francezi acuzaţi de atentatul de la redacţia Charlie Hebdo, au anunţat autorităţile locale.

  Operaţiunea vizează 200 de elevi de la o grădiniţă şi o şcoală primară din Dammartin-en-Goële, precum şi efectivele unui colegiu şi ale unui liceu din oraşul vecin Mitry-Mory.

  Fraţii Cherif şi Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversaţie telefonică cu poliţiştii de la tipografia unde teroriştii au luat ostatici, că vor să moară ”martiri”, informează Le Figaro.


  Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo,sunt autorii unei luări de ostatici care a început de astăzi dimineaţă, într-o tipografie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

  Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea Dammartin-en-Goële.

  Fraţii Cherif şi Said Kouachi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde deţin ostatice 10 persoane, afirmă France 2 într-o ediţie specială.

  Potrivit iTélé, echipele GIGN aflate la faţa locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici.

  Video : În jurul orei 07.00 GMT (09.00 ora României), mai multe camionete ale Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI) a poliţiei judiciare au ajuns în zona Picardie, situată la 80 de kilometri nord-est de Paris, unde se concentrează căutările. 

  Sursa: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. În acest deloc unic caz unicitatea stă în indescriptibila durere. În cuvintele decăzute din sens – pierind în eterna tăcere alături de caricaturiștii morții (profetice). Va rămâne un ceva dus mai departe de aceia care astăzi sunt Charlie. Poate și mâine sau poate pentru timpuri.
   Și un copil simte LIBERTATEA.
   Suntem făcuți din Libertatea Cuvântului, a Gândului Divin exprimat. Acea Libertate pe care ne-a dat-o Apoi Dumnezeu eliberându-ne din Rai. Ori, dacă Dumnezeu ne-a eliberat cine ne mai poate închide pe mărginitul, finitul pământ? Toți am pornit din același START și Toți vom avea același Final și Toți ne vom întoarce Altfel, cândva – spre (în)dumnezeire.
   Sunt pt libertatea cuvântului. A acelui cuvânt care conține Adevăr. Care dezbracă orice altă variantă a cuvântului ce exprimă modul de trăire al unui om, al unei nații, a oamenilor de pe acest pământ. Scrisul rămâne forma de eternizare a Cuvântului pe toată durata existenței noastre pe Terra. De aceea concură cu cea mai puternică armă și o învinge. Ceea ce ajunge în suflet prin cuvânt nu poate face nicio armă din lume. Arma ucide într-un fel iar cuvântul asasinează în serie. De sinistru râs… în secolul XXI (care va fi religios sau nu va fi deloc, nu?)o caricatură aduce moartea. Un fel de Urzica județeană mahomedană.
   Sunt pt libertatea cuvântului. Dar cred că niciodată monstrul sacru al vreunei religii, cult, credință – nu trebuie desacralizat de taberele adverse. Popoarele pământului sunt dezbinate. Așa sunt și religiile. Nu există unitate între noi. Ne urâm, ne mințim, ne înșelăm și ne omorâm. Asta și în numele dumnezeului nostru. Iisus ne învață să iertăm tot și pe toți și să îndurăm martirajul în caz extrem. Budha te cheamă în nirvana unei vieți în care asceza și sărăcia te ajută să fii indiferent în fața fericirii, bogăției la fel ca în fața sărăciei, umilinței și morții. Mahomed al lor nicidecum nu i-a învățat pe islamici să omoare tot ce-i stă LUI în cale. Adică oameni și credințe diferite. Și totuși islamicii ucid în numele lui Alah akbar. Sunt răi, nemiloși, criminali pt profetul lor.
   Charlie Hebdo a fost ucis nu de mahomed ci de criminali. Atenție mare. Cei mai mari criminalui ai omenirii au avut caricaturile lor. Caricatura este esența personalității izbucnită în râsul batjocoritor al celor câtorva linii care te caracterizează. Deci totul până la CREDINȚĂ – mai ales când ai de-a face cu criminali care oricum nu vor ajunge la poalele lui mahomed. Ați bate joc prin caricatură de un cap al credinței unui popor e o atitudine ce ține nici de inteligență, nici de umor. E o provocare gratuită extrem de gravă care aduce față-n față creionul și mitraliera. Uneori, războiul. Charlie Hebdo a greșit fatal prin această optică – nicidecum un exemplu de urmat. Ci de ținut minte. Nu vorbesc de frică (exclus) ci de inteligența cu care exprimi cel mai sensibil și profund sentiment – CREDINȚA: Charlie nu a murit pt ceva nobil. A murit fără scop. În acele clipe sângeroase Je suis Dieu nu a reacționat. De ce?
   Je suis triste, je suis realiste. Trăim în zona gri a războiului din umbră.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.