duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Urs capturat într-o pădure din județul Arad, în premieră în această zonă. Autoritățile au decis ce să facă cu animalul

  de Special Arad | 6 iunie 2023, 3:43 PM | Conop | Știri Arad

  2

  (foto: Rasmus Svinding / Pexels.com)

  Marți, pentru prima oară în zonă, un urs a fost capturat într-o pădure din Milova, localitatea arădeană în apropiere de Lipova și situată la 30 de kilometri de Arad. Animalul sălbatic a fost prins într-un laț, instalat, cel mai probabil, de braconieri pentru a captura mistreți.

  „Am fost sesizaţi de către reprezentantul nostru din zonă că a fost prins în laţ un urs, în pădure, pe deal. În acest moment mă deplasez şi eu la faţa locului şi împreună cu autorităţile competente vom lua o decizie privind ce e de făcut”, a declarat pentru Agerpres Nicu Deme, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Arad.

  Se ia în calcul relocarea animalului. Jandarmeria Arad a trimis la fața locului un echipaj pentru a sprijini intervenţia autorităţilor locale.

  Petrică Moldovan, primarul comunei Conop, de care aparține și satul Milova, a declarat pentru Agerpres că prezența unui urs în zonă este o noutate.

  Animalul a fost văzut prima oară pe dealurile de la Tauţ, la vreo 10 kilometri distanţă de Conop, în urmă cu o săptămână.

  UPDATE

  Potrivit informațiilor noastre, ursul a fost tranchilizat și a primit îngrijiri medicale, iar în cele din urmă, autoritățile locale au decis să-l lase liber în natură, în pădurea în care a fost găsit.

  Citește și: (VIDEO) Operațiunea ursul. Cum a fost eliberat animalul de aproximativ 4 ani, după ce a fost verificat medical și tăiate lațurile

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.