duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Percheziții la Arad, la traficanții de droguri. DIICOT Arad audiază 34 persoane

  de Special Arad | 4 aprilie 2023, 3:33 PM | Știri Arad

  1

  (foto: IPJ Arad)

  Mai multe percheziții au avut loc marți, 4 aprilie, la Arad, pentru destructurarea unei grupări infracționale care distribuia droguri. Potrivit pressalert.ro ar fi vorba despre 16 percheziții în urma cărora peste 30 de persoane urmează să fie conduse la audieri.

  Din primele informații gruparea alimenta piața drogurilor din vestul țării cu toate tipurile de droguri, de la marijuana, la cocaină și substanțe psihoactive. În timpul perchezițiilor, polițiștii SCCO Arad au descoperit mai multe pistoale.

  Citește și: Cifrele criminalității organizate la Arad: peste 250 de cauze privind traficul de droguri

  UPDATE

  Inspectoratul de Poliție Județean anunță că polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat astăzi 16 percheziții domiciliare în județul Arad, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – aprilie 2023, în județul Arad, ar fi acționat o grupare specializată în procurarea, deținerea în vederea comercializării, ambalarea și vânzarea, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din acest județ, activitate în urma căreia ar fi fost obținute venituri.

  La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au fost conduse, în vederea audierii, 34 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

  IPJ Arad face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.