luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 21 de persoane, duse la audieri, în urma perchezițiilor din județul Arad

  de Special Arad | 19 ianuarie 2022, 7:55 AM | Știri Arad

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  În această dimineață sunt în desfășurare percheziții, aproximativ 20 la număr, în județele Arad și Timiș, la persoane care se ocupă cu trafic de migranți.

  La acțiune participă politiștii de la Serviciul de Crimă Organizată și procurorii DIICOT.

  Update

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad informează că în această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 23 de percheziții domiciliare, în județele Constanța, Timiș și Arad, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, bănuită de trafic de migranți și trafic de droguri de risc.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, mai multe persoane, din județele Arad, Timiș, Constanța și Buzău, ar fi constituit un grup organizat infracțional, cu scopul de a transporta ilegal migranți, către state ale Uniunii Europene.

  Membrii grupului infracţional ar fi racolat migranţi, proveniţi din Orientul Mijlociu, care se adăposteau în judeţul Timiş, în special în municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.

  Migranţii proveneau din centre de cazare speciale situate în Timişoara, Bucureşti, Galaţi sau din rândul celor care ajungeau ilegal în România, din Serbia şi Bulgaria.

  Migranţii erau preluați din Timişoara şi transportați cu autoturismele proprii sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, fiind călăuziți, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a acestora fiind Austria şi Germania.

  Independent de activitatea infracţională de trafic de migranţi, doi dintre membrii grupării infracţionale ar fi comercializat, împreună cu alte 4 persoane, în perioada august – noiembrie 2021, diferite cantități de cannabis, către consumatori din județul Arad.

  În urma perchezițiilor, au fost descoperiţi 6 migranţi de origine afgană, care erau adăpostiţi la locuinţa unei persoane bănuite, din Arad, fiind ridicate, în vederea indisponibilizării, două autovehiculele folosite în transportarea şi călăuzirea ilegală a migranţilor.
  Totodată, au mai fost descoperite și ridicate 22 telefoane mobile şi 2 laptopuri folosite în activitatea infracţională.

  21 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, în vederea audierii.

  Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Timișoara, Constanța și Buzău.

  Activitățile se desfășoară și cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Arad, al polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F Vărșand și S.T.P.F. Arad și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Timiș, Arad și Constanța.

  Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.