sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update În total, patru elevi de la Liceul German au fost internați la Spitalul Județean, luni seara. ISU a preluat probe și din clădirea de pe Calea Timișorii

  de Raluca Medeleanu, Mihai Todoca | 20 ianuarie 2020, 9:02 PM | Știri Arad

  10

  Update

  Purtătorul de Cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad ne-a informat că, în total, patru elevi de la Liceul German au fost internați ieri seară la spital.  Doi dintre aceștia au vârsta de 18 ani, unul are 17 și unul are 8 ani. Pe lângă aceștia, s-au prezentat la UPU 21 de alți elevi de la aceeași școală, în decursul zilei de luni, însă în urma controalelor medicale, au fost lăsați acasă.

  Reamintim că în data de 13 ianuarie, echipajele specializate de la ISU Arad au prelevat probe din clădirea de pe strada Posada, pe care le-au predat Poliției. Poliția le-a trimis la Timișoara pentru a fi supuse unei serii de analize. Din informațiile pe care e deținem, substanțele au fost cele declarate de firma DD Chim, însă cantitatea folosită la una dintre substanțe ar fi fost mai mare. Momentan însă nu au fost finalizate verificările de la Timișoara și vom reveni cu informații în momentul în care le vom obține.

  Referitor la incidentul de ieri, echipajul de la ISU s-a deplasat și la clădirea de pe Calea Timișorii pentru a lua probe și pentru a putea stabili dacă stările de rău ale celor patru elevi internați ieri sunt în legătură sau nu cu o eventuală intoxicare, momentan fiind greu de stabilit acest lucru, dat fiind timpul care s-a scurs de când s-a efectuat deratizarea.


   

  Știrea inițială: Se pare că episoadele din saga Liceului German sunt departe de a fi gata. Conform ultimelor informații transmise presei, se efectuează noi măsurători de către echipa de cercetare chimică, biologică și nucleară la unitatea de învățământ situată pe Calea Timișorii. Asta după ce alți 11 elevi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru mai multe investigații medicale. Situația a ajuns atât de departe încât dintre părinți ne-a declarat că nu și-a mai lăsat copilul la școală (după ce prima dată a ajuns cu el la urgențe, prezentând aceleași simptome de intoxicare), acesta luând în considerare mutarea acestuia de la liceul mai sus amintit.

  În urma schimbului de informații cu Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad, inspectorul șef a ordonat trimiterea echipajului de cercetare chimică, biologică, axiologică si nucleară pentru efectuarea unor măsurători la liceul teoretic Adam Muller Guttenbrunn.

  INFO UPU ARAD: 11 elevi (Liceul A. M Guttenbrunn) s-au prezentat de buna voie pentru mai multe investigatii medicale pana in jurul orei 17:30. Doi copii de 8 ani respectiv 18 ani sunt internati in spital. Baiatul de 8 ani este internat la infectioase. Dispeceratul ISUAR a primit primul apel telefonic in jurul orei 17:10, fiind vorba de o fetita 15 ani(dureri de burta), la care a intervenit echipaj medical SAJ B.

  În prezent, la secția UPU sunt 14 înregistrări și 3 copii internați (în vârstă de 8, 17 și 18 ani).

  Vă vom ține  la curent cu amănunte, pe măsură ce acestea ne sunt comunicate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … niste indolenti de vreo 1.000 de ani, nu schimba nimic in peisajul oligofreniei aradene.Cat de idioti sunt cei care au crezut ca daca stergi cu niste carpe pe jos, problema e rezolvata.In sala de clasa a fiului meu, au ramas carpele cu care au sters , aruncate pe langa cosul de gunoi.Nu cred ca sunteti normali, si nici nu ati fost vreodata normali, dar sa faci asa ceva este chiar o dovada de imbecilism, cine dracu’ va credeti?

   +10 voturi
   +1
   -1
   • …poate reuseste comunitatea aradeana sa priceapa ca, pruncii pe care ii trimitem la scolala sunt lasati 8 ore in grija unor directori numiti politic de niste retarzi mai mari ca ei! Nimeni n-a cerut demisia acelui oligofren de director! Sarmanu’ este bulversat! Au aparut p’aci sau pe Aradon profesori sau fosti profesori care le tin partea! Este incredibil cum NIMENI NU ESTE TRAS INCA LA RASPUNDERE! MAH DA NIMENI! Se vor trage pe cur, presa va lovi-n numa’ in politic si jegurile astea se vor strecura iar si iar pana cand datorita amatorismului lor vom avea si victime!
    Va dati seama ca nimeni nu s-a dus sa-l intrebe de sanatate pe directoru’ ala…de ce au ramas carpele murdare in clase, cine le-a lasat…mah nimic! Toti au avut erectie ca este ceva politic la mijloc! E un oras mic…lumea se cunoaste si e de porc dupa parerea lor sa terfelesti un directoras de scoala! A trecut o saptamana si nu avem o declaratie din partea scolii sa linisteasca parintii, cunostintele acelor elevi etc! Toti tac si singurii care sufera sunt acei copii si parintii lor!

    Exact ca in cazul ministrului care a intrat peste dobitoaca care urla la prunci! Mah de prunci nu ne pasa…da-i in ma-sa important este sa nu disturbam orele unor sociopati care ar avea nevoie de examinare psiho inainte de a putea preda copiilor !

    --3 voturi
    +1
    -1
  2. Ar trebui sa se organizeze o echipa de lucru (6-8 persoane) formata din parinti si cadre didactice (majoritatea parinti) pentru realizarea unei analize SWOT si astfel sa se identifice problemele, cauzele lor, efectele lor cu scopul de a genera propuneri argumentate, echilibrate si pertinente, care ulterior sa fie transmise catre minister si autoritatile locale.
   Asa ceva ar face parte dintr-un demers sistemic si ar reprezenta o abordare alternativa la initiativele, afectate de tot felul de interese, realizate in ultimii 30 de ani de catre politicieni si potentatii din sistem.
   Ar mai putea reprezenta si o dovada ca parintii pot sa implice in administrarea unei scoli si ca trebuie implicati, ei fiind la urma urmei SINGURII care sunt cu adevarat interesati de copii, de scoala, de nivelul de educatie, de nivelul de siguranta (inclusiv alimentara – a se vedea buticurie cu produse alimentare proaste si la suprapret care functioneaza caurmare a sprijinului conducerilor scolilor si a inspectoratului).
   … si toate astea fiindca, in concret, situatia de la Liceul German, reprezinta imaginea fidela a infarctului institutional – ncio institutie publica nu a gasit potrivit sa emita un comunicat de informare parintilor, in parte fiindca nui-i intereseaza decat posturile lor de sefi (adica nu copii sau parinti lor),pentru ca nu vor sa-si asume nicio raspundere dar si din dispret suveran fata de parinti si copii.
   Daca exista persoane care au disponibilitatea pentru participarea intr-o astfel de echipa sa isi manifest printr-un comentariu aceasta, urmand sa ne identificam ulterior intre noi si sa ne organizam intr-o prima intalnire.

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Ca parinte nu esti bagat in seama in scoala numa’ cand vii sa dai bani! Bani pt perdele, pt parchet, pt mobilier pt maturatul claselor, pt detergenti, pt carioci ,pt tabla pe care scriu elevii pt orice cacat care se va scadea din chelutiala scolii! LE raman bani mai multi celor ce „administreaza” aceste „institutii” !

    Asa ca stati linistiti ca nu vor implica pe nime’ de afara, se descopere mizeria din interior!

    --2 voturi
    +1
    -1
    • Stiu ca nu vor implica niciodata pe nimeni din afara scolii ci chiar vor cauta sa impiedice orice initiativa pe care nu o controleaza in favoarea pastrarii propriilor privilegii.
     Ideea era sa aibe parintii initiativa fara vre-un acord din partea sistemului, eventual cu sprijinul mass-media (pt. comunicare, promovare si publicitate).
     Intalnirile sa fie derulate intr-o locatie in afara scolii cu participarea facultativa a profesorilor.
     Singura problema o reprezinta disponibilitatea scazuta a parintilor care este direct proportionala cu increderea in obtinerea unnui rezultat pozitiv.
     Dar daca nu incercam, sigur nu reusim si atunci ne pierdem si dreptul moral de a ne mai plange.

     --5 voturi
     +1
     -1
  3. … traim intr-o tara unde pizza ajunge la noi acasa mai repede decat politia, unde “somitati” alese sa conduca institutii sunt cu mult peste Pitagora, Euclid, Descartes, Cardano, Newton, Euler, Gauss, Cantor, Reimann, Conway, Perelman, Wiles, si totusi aleg sa “se sacrifice” in mediocritate, sau nu?

   --2 voturi
   +1
   -1
  4. Exista si „ciudatenii” in cazurile de imbolnaviri din ultimele doua luni(Timisoara,Arad si mai nou Bucuresti).Toate evenimentele au avut loc in urma unor actiuni de deratizare-dezinsectie.In ultimele decenii,nu s-a auzit de un ,cumul’ de incidente din aceleasi motive.Compozitia insecticidelor se poate determina relatív usor,implicit riscul de toxicitate(determinari analitice se faceau in unele cazuri,si in urma cu 30-40 de ani cand necesita mai multe procedee) Pe langa imbolnavirea celor care au ,intrat in contact’ cu atmosfera viciata,se observa si o „agresare psihologica”.Oricum,escaladarea fenomenului nu este ,pe bune’.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.