duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Apropiat al Tribunului: Lui Corneliu Vadim Tudor i-au grăbit moartea „niște pastile chinezești”. Citește și poezia prin care și-a anticipat „marea trecere”…

  de - | 15 septembrie 2015, 7:30 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  TILUL PRINCIPAL: Corneliu Vadim Tudor a murit

  Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seară, în jurul orei 18.30. 

  Politicianul a fost internat la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei.

  Corneliu Vadim Tudor (născut pe 28 noiembrie 1949 la Bucureşti) a fost fondatorul Partidului România Mare şi membru al Parlamentului European.

  Corneliu Vadim Tudor a fost dus de urgenţă, luni, la Spitalul Militar din Capitală din cauza unor probleme respiratorii. Corneliu Vadim Tudor suferea de edem pulmonar acut. La scurt timp de la internare, C.V. Tudor ar fi făcut infarct. Luni, în jurul orei 16.00, apropiaţi ai lui Vadim Tudor au declarat că liderul PRM se zbătea între viaţă şi moarte.

  Preşedintele PRM suferea de câţiva ani de diabet şi avea probleme cu inima.

  Un apropiat al şefului PRM, Marius Marinescu, a confirmat  că politicianul a făcut infarct şi că supărările acumulate au contribuit la agravarea stării sale de sănătate.

  „Am înţeles că era foarte supărat, avea probleme financiare. Avea nevoie de bani de salarii pentru angajaţii publicaţiilor sale: 30.000 de lei. Avea nevoie de bani pentru tipografie. Era supărat pe această temă. (…) Cred că s-au adunat mai multe supărări”, a precizat Marius Marinescu.

  Corneliu Vadim Tudor s-a născut pe 28 noiembrie 1949, la Bucureşti. El s-a făcut remarcat încă dinainte de 1989, prin activitatea literară, iar după 1990 a fost un actor important al scenei politice, prin partidul pe care l-a întemeiat, România Mare.

  UPDATE: Apropiat al Tribunului: Lui Corneliu Vadim Tudor i-au grăbit moartea „niște pastile chinezești”. Citește și poezia prin care și-a anticipat „marea trecere”…

  Un apropiat al lui Corneliu Vadim Tudor, Codrin Ștefănescu, a dezvăluit aseară, 14 septembrie, că Tribunul lua pastile „după ureche” – probabil sedus de reclamele de care abundă internetul și toată presa.

  „Depasind problemele politice, Vadim Tudor a fost un om mare de cultura, un patriot, isi iubea tara, era un bun orator, un om care era iubit si respectat de oameni. Azi, cu Vadim Tudor a murit vocea acestei zone romanesti. Era un mare om de cultura si un poet. Era important sa cunosti macar o sutime din cultura pe care o avea. Am aflat ca medicii s-au chinuit 2 ore sa il resusciteze. Anul trecut, avea tot edem pulmonar. In plus, marea problema venea de la diabet. A incercat niste pastile chinezesti, medicii i-au spus ca i-au inrautatit starea. La un moment dat lucrurile se agravasera, cei din anturaj spun ca asta a fost problema importanta.  Nu se astepta nimeni sa moara. Avea insuficienta respiratorie, a mers la spital si apoi a facut infarct. Duminica stiu ca m-a sunat, era ok, un prieten a vorbit aseara cu el la telefon. Nimeni nu se astepta. Am avut ce invata in preajma acestui om”, a spus aseară Codrin Ștefănescu, la Realitatea TV, citat fiind ulterior de toate mass-media românești.

  Colectivul redacţional al ziarului „Tricolorul” şi al revistei „România Mare” a publicat, pe contul de Facebook al Tribunului o poezie, datată „noaptea de 6 pe 7 septembrie, 2005”. Iată poezia:

  POEM INEDIT
  ULTIMA CAFEA

  Hai, Moarte, să bem o cafea
  Ţi-o fac cu caimac, aromată
  Mai leapădă-ţi coasa cea grea
  Şi mantia asta ciudată.

  Te rog să iei loc în fotoliu
  Nu mă supără dacă fumezi
  După cine eşti, Moarte, în doliu?
  De ce tot suspini şi oftezi?

  E foarte fierbinte cafeaua
  Nu te grăbi, că te frigi
  Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
  Dacă eu am să mor, ce cîştigi?

  Ai venit să mă iei în persoană
  Prea mare onoare îmi faci
  Din toată specia asta umană
  Numai pe mine mă placi?

  Hai să-ţi ghicesc în cafea
  E bine să ştii ce te-aşteaptă
  O cumpănă grea vei avea
  Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.

  Eşti tot timpul în criză de bani
  Aici, te asemeni cu mine
  De ce să fim noi duşmani?
  Eu te-nţeleg cel mai bine.

  Lumea te aplaudă de departe
  În zvon de corridă, olé!
  Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
  Să văd: după tine ce e?

  Acum eşti captivă la mine
  Am vrut să-ţi arăt, draga mea
  Că nu-mi este frică de tine:
  Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.

  Corneliu Vadim Tudor
  Noaptea de duminică spre luni
  6 spre 7 septembie 2015

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.