Update 2Irevocabil și executoriul: Doctorița Prișcă devine managerul Spitalului Județean Arad

  Titlul principal (7 decembrie, 2015): Două surprize în „bătălia pentru manageriatul Spitalului Județean Arad” – una plăcută și una nu!

  Astăzi, la ora 12.00, s-a consumat deadline-ul pentru depunerea candidaturii în vederea ocupării postului de manager – persoană fizică – la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar confirmarea oficială a faptului că avem două candidate pentru acest post mult râvnit / discutat / contestat ne-a surprins în egală măsură plăcut și neplăcut.
  Concursul se va desfăşura la sediul Consiliului Județean Arad, str.Corneliu Coposu nr.22, municipiul Arad, în perioada 21.12.2015 – 07.01.2016 – așa cum informează site-ul spitalului – unde puteți citi toate datele tehnice legate de acest subiect. Noi vom etala puțin dintre cele… ne-tehnice. 

  Teodora Olariu este surpriza neplăcută

  Ea este cea care „a închis mortul” și a semnat certificatul de deces al structurii administrative numite Spitalului Municipal Arad („2002 -2006 Medic – Director General Spitalul Clinic Municipal Arad” – scrie în CV-ul său), o unitate care funcționa bine-mersi până să vină Teodora Olariu „director general.” Municipalul s-a desființat, așadar, sub ea, încorporat fiind de „mamutul” Județean Arad nou numit „Clinic” și „de Urgență.” În perioada 2008 – 2014, cât a fost manager general, a înregistrat gafe după gafe, așa cum ați putut citi pe acest site în multe articole – ultimii doi dintre ani de mandat (2012 – 2014) fiind aspru criticați de specialiștii în domeniu, care au întreprins analize mult mai aplicate decât cele la îndemâna unor jurnaliști – (re)vezi, în acest sens, articolul Doctorița Teodora Olariu vrea șefie din nou! Specialiștii străini fac zob managementul în perioada în care aceasta a condus Spitalul Județean Arad: „Neputință, limitată de interese politice și de grup”!!!
  De asemenea, la primul scrutin al acestul concurs post-arestarea-lui-Ioțcu, derulat la începutul lunii noiembrie, aceeași Teodora Olariu s-a făcut… de data asta singură de rușine, de bună voie și nesilită de nimeni (afară de propriul orgoliu, de Gheorghe Domșa și de Falcă – deci de nimeni și nimic serios!), reușind „performanța” de a lua sub nota de trecere în condițiile în care a candidat de una singură –  (re)vezi articolul E oficial: Teodora Olariu a luat nota 4.40 la examen. Vezi cine a „picat-o” încă de la prima probă!

  În aceste condiții, cum să nu simți ridicolul situației combinat cu un tupeu de-a dreptul nesimțit a unei… până la urmă femei de 64 de ani, în pragul pensiei, care persistă în a rămâne director peste o structură care, efectiv, „a scuipat-o” împreună cu echipa de corupți (pe) care o susținea, în vara acestui an?…

  Avem, însă, o surpriză plăcută: Mirandolina Prișcă – tot fost manager al Spitalului Județean… dar într-o perioadă mult mai liniștită cel puțin 

  Nu ne dăm inocenți… cunoaștem foarte bine criza de medicamente, pansamente și instrumentar de primă necesitate care domnea în mandatul pe care l-a umplut dr. Mirandolina Prișcă; nu ascundem sub preș nici adevărul că pe timpul când doamna Prișcă era directorul SJA (2002-2005), Pediatria, de exemplu, arăta tot la fel. Dar măcar atmosfera din interiorul spitalului era mai prietenoasă, comunicarea se producea infinit mai transparent, se desființau mult mai puține servicii trecând de la stat la privat și devenind mai proaste, iar cheltuirea banilor publici era mai justificată.

  În altă ordine de idei – dar poate singura care contează pentru câștigarea bătăliei pentru postul de manager, Adrian Țolea, președintele interimar al CJA, a declarat pentru Special Arad că „mă bucur că există competiție și sper să câștige cel mai bun. În orice caz, îmi doresc un manager pentru începutul lui 2016 la Spitalul Județean, pentru ca reforma, credem noi, pe care am început-o în vederea «curățirii» instituției de elemente negative să continue.”  (7.12.2015)


   

  UPDATE: Concursul pentru funcția de manager la Spitalul Județean Arad. Notele: Prișcă – IN; Olaru – OUT!

  În urmă cu puțin timp s-a încheiat corectarea testelor grilă pe care le-au dat cele două candidate pentru conducerea Spitalului Județean Arad, dr. Mirandolina Prișcă și dr. Teodora Olaru. Astfel, Teodora Olaru a obținut nota 6,2 (o creștere cu două puncte față de primul concurs), în timp ce Mirandolina Prișcă a primit nota 8,4 – lucru care îi permite ultimei să participe la cea de a doua fază a concursului, susținerea proiectului. Deocamdată… fără comentarii.


   

  UPDATE 2: Irevocabil și executoriul: Doctorița Prișcă devine managerul Spitalului Județean Arad

  „Spitalul Județean va avea un nou manager: dr. Mirandolina Prișcă” – ne scrie Consiliul Județean Arad

  Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va avea în curând un nou manager, după ce dr. Mirandolina Prișcă a trecut și proba de prezentare a proiectului de management, care s-a desfășurat luni, 28 decembrie. Reamintim că în data de 21 decembrie a avut loc proba scrisă a concursului pentru postul de manager al SCJU Arad. Nota finală obținută de către doamna dr. Prișcă este de 8,44.

  „Echipa de conducere a Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va fi completată în curând cu doamna dr. Prișcă în funcția de manager. Sunt convins că această echipă va asigura un management mai performant și va implementa cu succes «Strategia de sănătate a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad». Sistemul de sănătate arădean, un sistem «bolnav» aflat în plin proces de «însănătoșire», are nevoie de o echipă performantă. Urmează ca în perioada imediat următoare să abiă loc validarea rezultatului, iar ulterior, la începutul lunii ianuarie, să aibă loc numirea doamnei Prișcă în funcția de manager. Contractul noului manager va fi semnat pe o perioadă de trei ani de zile, urmând ca, anual, să aibă loc o evaluare a îndeplinirii criteriilor de performanță”, a declarat Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

  (fotografia principală este din arhiva Google)

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bă, da hoața asta-i tupeista rau de tot! Nu i-a ajuns cât a ciordit in era pușcăriasului Iotcu, ar mai vrea la ciolan. FĂ TOANTO! Ai luat 4 la examenul precedent, esti corigenta! Tu chiar crezi ca lumea uita ca te aflai la conducerea SJA când se furau banii bolnavilor ca-m codru? D-le Tolea, Spuneti-le sa termine. Idioții si incompetenții tre’ sa iasă din rândul persoanelor cu funcții de conducere. Ne-am saturat pur si simplu. Planează suspiciuni de corupție asupra activității managerului?? Afara! E simplu! De ce trebuie sa așteptam sa-i salte DNA? Putina atenție la criteriile de integritate la numirile ori propunerile pt funcțiile de conducere si pa! Sau ce? Nu mai exista oameni integri ori profesioniști in orașul asta?

   +27 voturi
   +1
   -1
  2. Noi muritori de rand. De ce loviti in oameni fara sa ii cunoasteti?Cati dintre angajati acestei institutii sanitare isi aduc aminte de faptul ca un spital nu au existat medicamente si materiale sanitare pe vremea echipei Prisca si Macacei?Cate datori acea unitatea sub acea conducere,cum se aranjau posturile sau multe altele?Pe perioada conduceri unitati de catre D- na Dr Olariu si echipa dumneaei salariatii si- au primit la timp drepturile salariale,bonurile de masa(ce pareau un vis sub conducerea Prisca si ai Ei),pacienti nu au mai fost trimisi sa cumpere banalele seringi,ca sa nu amintim de multe altele.Asta e doar o parte din beneficiile aduse de conducerea Dr Olariu,manager,D-na Balan,director ingrijiri,D-na Popa director economic. Pacat ca nu stim sa apreciem valorile si oameni cu suflet care dat o parte din viata pentru acest Spital.Intrebati concret parerea angajatilor de cand s- a schimbat conducerea!

   --17 voturi
   +1
   -1
   • Bai boschetaro, înainte sa aduci elogii echipei de șpăgare din jurul Spitalului Judetean Arad, afla ca sunt pasibile de pușcărie pentru Cata spaga au luat si cât au furat din banii bolnavilor! Mai marș la colțul tău de penibila, ca le cunoaștem foarte bine! Treaba este ca va doare ca au fost înlăturate de la ciolan. Ia zi-ne cucoana, la ultimul concurs cât se dădea spaga pt un loc asigurat? Te faci ca nu știi? Dar despre faptul ca Popa si-a băgat fiica pe post de jurist cu japca, ce zici nesimtito? Pe cine crezi ca minți? Sunt o adunătura de Hoațe si Șpăgare! Nu mai au ce caută acolo! Locul lor e afara din sistem si la PUȘCĂRIE! Asa ca, du-te vinde-ți gogoșile in alta parte, cititorii Special Arad sunt informați mai bine decât cred unii… Despre Ziariști ce sa mai zicem… Bravo!

    +8 voturi
    +1
    -1
  3. Este neimaginabil faptul ca dr. Olariu si-a depus dosarul pentru manager. Domnule Presedinte Țolea ne punem speranța in dumneavoastra ca nu o sa o lasați pe doamna să participe la concurs. A distrus impreună cu BALAN tot ce înseamnă profesionalism și moralitate în randul angajaților din cadrul Spitalului Județean. Care a fost rolul evaluarii manageriale de catre persoane calificate daca aceasta doamna revine? Va rugam domnule președinte NU NE DEZAMAGIȚI!!!!

   +19 voturi
   +1
   -1
  4. De ce loviti oamenii fara sa ii cunoasteti? D- na Dr Olariu si echipa dumneaei au facut multe pentru spital si pacienti ,pacientii nu au mai fost nevoiti sa si cumpere medicamente, seringi etc. Pacat ca nu stim sa apreciem valorile si oamenii cu suflet care dau o parte din viata pentru acest Spital.

   --13 voturi
   +1
   -1
  5. Femeia asta nu-i sanatoasa la cap!Cum dracu sa mai vrei sa conduci acest spital dupa ce ai luat 4 la examanul precedent.Dar daca totusi va ajunge din nou sa conduca acest spital(pun pariu ca ea va fi aleasa),atunci mare parte din societatea noastra,imi pare rau sa spun asta,nu-i sanatoasa la cap!

   +16 voturi
   +1
   -1
  6. Cel mai usor este sa improsti cu noroi o persoana pe care nu o cunosti numai din povesti,pe vremea cand D-na dr Olariu a fost la conducerea SCM am avut la timp salarii,prime ,bonuri de masa,adica toate drepturile si eram invidiati de colegii din celelalte spitale.La unificarea celor trei spitale toti banii economisiti de SCM au fost folositi pentru gaurile din Matern si Judetean.D-na dr merita sa termine o cariera de atatea ani in fruntea spitalului.Mult succes,va tinem pumnii.

   --12 voturi
   +1
   -1
   • REPET, BOSCHETARO! Nu te mai ascunde sub pseudonime diferite ca deja devii penibila! Te doare ca nu mai pleci acasă cu tolba plia de bani publici?? Maca-te-ar pușcăria sa te mănânce, pt tupeul ordinar de care dai dovada!!!! HOAȚE CALIFICATE!!!! Locul vostru este lângă șpăgarii ARGINTARU, CIOBANU, ARION, etc si toți cacatii care put a corupție! Meritați scuipate-m muian every day, pt felul in care tratati pacienții si pt felul in care sifonați banii publici!

    +7 voturi
    +1
    -1
  7. Ar fi interesant de stiut cine se ascunde sub aceste pseudonime……suna destul de cunoscut unele replici …pentru cunoscatori….
   Sa vina Mirela Balan din nou cu funda de cadou legata la solduri, unduinde-se pe holuri, duhnind a parfum si calcand lasciv pe covorul rosu pe carei-l asterneti!

   +15 voturi
   +1
   -1
  8. daca se resetraza clasa politica dece sa nu fie aplicata si in cazul manegerilor de spitale,ne-am saturat de cele vechi,am vz ce pot.Lucreaza doar in inetrwsul lor nu al bolnavilor,Intreb cine pierde ?tot noi! sa vina altii care sa puna munca inaintea interesului personal sau merge tot pe principiul ..cine are pile are postul,asa-i in Romania!

   +8 voturi
   +1
   -1
  9. Citesc comentariile si mà crucesc cìnd vàd cità imaturitate ìn gìndire au unii,si chiar si acum ìncerc sa vad ce aveti voi ìn càpusoru àla de nu và permite sà judecati? Nimic,normal ! . Am avut ca pacient si la Spitalul Judetean Arad si la fostul Spital Municipal dar este o foarte mare diferenta intre spitale incepand de la curatenie pina la medici. La Judetean nu dau nume de sectie doar atat N. a stat dupa un calmant sa vina asistenta 3 ore de la minutul care l a cerut stau la seriale nu la pacienti..In Municipal nu gasesti furnici si alte ganganii , nu trebuie sa te rogi de o infirmiera de zece ori sa aduci plosca sau sa ti schimbe la soacra patul sau pijamaua, la un calmant nu stai sa l primesti 3-4 ore dupa ce ai cerut pentru durere eventual 5 minute . Personal nu am cunoscut o pe Dr. Olariu doar asa in treacat de buna ziua avand orele de vizita ziua. ,iesiri avem fiecare la orice insa in esenta ei e un om cinstit si cred ca este si un foarte bun Manager . Bafta si mult respect pentru ceea ce ati facut pana acum pentru pacienti si personal.

   --12 voturi
   +1
   -1
  10. Sunteti niste cretini penibili intr-o perpetua cautare de personaje pe care sa va scuipati fierea; Ce obtineti din comportamentul asta? Va purtati la fel ca tancii astia de 12 ani care injura pe facebook… Unii dintre voi mai sunt si la o anumita varsta “respectabila”…
   RESPECT si toata consideratia pentru un SUFLET ATAT DE MARE Dr.Teodora Olariu si atat de CURAJOS! Ati fost jicnita de lichelele cu vorbe murdare –n gura si fapte zero barat , dar ati vazut de drumul dvs.si bine ati facut;, lasati-i in PLATA Domnului. Multa bafta

   --10 voturi
   +1
   -1
   • SUFLET MARE,zici?Iata un examplu:vara anului2014,operatie la spitalul municipal,d-na cu pricina anestezist desemnat pt. operatia respectiva.Bolnavul vine cu obisnuitul plic(pe care majoritatea il folosim dealtfel)in care pune 200lei,si il strecoara d-nei in buzunar.Pina aici nimic deosebit,problema este ca d-na nici nu aparticipat la operatia respectiva,fiind desemnat intre timp un tinar medic anestezist.Daca era un SUFLET MARE nu ar fi trebuit sa-i aduca omului plicul inapoi?

    +5 voturi
    +1
    -1
  11. Nu o cunosc pe dna dr.Prisca,asa ca nu ma pot pronunta,nu cunosc performantele profesionale si manageriale ale domniei sale,dar o cunosc pe doctorita Olariu care chiar daca este atacata de niste habarnisti care se trezira vorbind,tace!Cand lupii tac se aud javrele!!!!Din lunga colaborare cu domnia sa am realizat ca este un om cu calitati manageriale(vedeti realizarile si evolutia spitalului municipal si apoi judetean din perioada domniei sale).Nu orice bou poate conduce un spital judetean in vremurile noastre.La examenul precedent a fost suntata politic,jocul politic avand mai multe substraturi pe care dobitoci care dau cu pietre habar nu au !Personal,fara sa am bale in papuci,o admir pe dna doctor pentru curaj si ambitie!M as bucura sincer daca ar reveni la conducerea SCJUA.Multa bafta dna doctor! Celor care arunca cu piatra sau sufera de scenarite sa le fie rusine si sa consulte un psiholog sau chiar un psihiatru!

   --7 voturi
   +1
   -1
  12. valeriule ai curaj sa verifici contractul cu ghilinta recte cu fosta spalatorie si cel cu marem? ceva ajutor primesti-contractul cu ghilinta o parte de bani nu au mai fost platiti de olarita si au ajuns la tribunal. spitalul a castigat,bani recuperati deci.verifica valeriule pe portalul tribunalului e simplu.facem pariu ca nu ai curaj iar daca nu e asa cum zic eu platesc ce vrei.stiu multe multe….in curand dezvaluiri pe probe nu povesti ca am auzit…astept sa scrii valeriule ce ai descoperit la aceste doua contracte si cand vezi ca nu mai poti cere indicii le vei primi dar cu o conditie:sa publici tot ce ai gasit

   +3 voturi
   +1
   -1
  13. Inca o data d-na dr. OLARIU si-a demonstrat valoarea, pacat ca doar la sfarsitul carierei domniei sale adevarata valoare, incununata de ”Cadana Principala” BALAN MIRELA care a gestionat tot ce inseamna spital, Ordin, Sindicat Sanitas…Sa vedem ce fac in viitorul apropiat dansatoarele ieftine din jurul cadanei: BONCA, RISTA, vor schimba melodia dupa care se misca….categoric DA, nu ar fi la prima schimbare de directie.

   +10 voturi
   +1
   -1
  14. Este clar ca sistemul nostru medical este la pamant,dar vina cui este ca este corupt si spagar fara decenta si cu o nesmtire crasa,dupa ce ca fiecare contribuabil plateste in fuctie de salar in general sare cu mult de peste un milion, pe luna bani platiti degeaba,fara a beneficia de vreun serviciu medical,pentru ca daca nu scoti PLICUL cu bani ,nu esti bagat in seama, esti tinut cu orele la coada si esti respins de multe ori pe motiv ca s-a terminat programul de lucru,desi altul vine dupa tine si Sare randul lucru valabil si pentru alte sisteme din UE numai ca acestia se rezuma la…criterii rasiste.

   0 voturi
   +1
   -1
  15. Oo-of! Multe încâlcituri acum la (Slavă Domnului!) sfârșit de an! De ce vă faceți sânge rău – tocmai acum la vreme de cârnați, caltaboș, jambon și țuici aspre? Porcul a murit, trăiască scroafa! (care-o fi). Spitalul Județean rămâne în agonie pe masa de operație. Pe olărița scrie ” expirat, bun de casat”. Știm toți despre managementul clientelar, corupt, condus politic. Mira e ok (ca persoană) dar a avut găunoșenii uriașe în timpul mandatului. Reluați presa vremii. Din vina ei sau nu – nimeni nu a concluzionat penal. Idem olaru. Suntem de-o previzibilitate istorică. Au plecat ambele s-au întors amândouă, decise pt scaun. Toate punerile și scoaterile din schemă se fac politic. Prs am avut o relație ok cu prișcă dar rămân pe poziția obiectivității absolute. Îi va fi f greu d-nei Mira să lucreze doar cu două absolute: profesionalism și cinste. Cât despre olaru – înțelept ar fi să-și deschidă un cabinet pt oamenii străzii. Ar mai recupera ceva din îndepărtatul jurământ al lui Hipocrat. E final de an și luptele intestine se dau acum doar la pomana porcului. E timp din ianuarie pt ascuțit securea. Toate cele bune.

   +2 voturi
   +1
   -1
  16. Felicitari doamna dr. Prisca, este nevoie de normalitate in cadrul spitalului. Chiar ne-am saturat de teroare si servilism. Speram ca d-na Balan sa nu-si mai etaleze tinutele si mirosurile scumpe prin spital, iar slujitoarele ieftine sa inteleaga ca si ultimul act al piesei de teatru s-a incheiat.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.