duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Vezi cine sunt teroriștii atacului din Paris și cum au fost executați caricaturiștii de la Charlie Hebdo

  de Special Arad | 8 ianuarie 2015, 8:01 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, dezvăluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, într-o declaraţie făcută pentru postul american ABC News.

  „Cei doi criminali au intrat în timpul şedinţei de redacţie, i-au strigat pe nume pe caricaturişti, i-au luat de-o parte şi i-au executat împuşcându-i în cap”, a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relaţiile Externe.

  Potrivit ziarului Le Point, doi islamişti franco-algerieni au comis crimele, fiind ajutaţi de un alt fundamentalist care a fost şofer.

  Serviciile secrete franceze au stabilit că doi dintre cei trei criminali sunt fraţii Said K. şi Cherif K., în vârstă de 34, respectiv 32 de ani, cunoscuţi pentru legăturile pe care le-au avut cu medii islamiste.

  EROAREA care a permis identificarea rapidă a celor trei

  Unul dintre cei doi fraţi suspecţi, Said Kouachi (34 de ani) şi-a uitat buletinul în maşina Citroen C3 abandonată. În acest mod au descoperit poliţiştii identitatea atacatorilor, transmite The Mirror.

  buletin terorist paris

  Mai mult, fratele lui Said, Cherif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, este un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism, condamnat pentru prima dată în 2008, relatează AFP.

  kouachi-586x319

  Născut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de naţionalitate franceză şi supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a făcut parte din „filiera Buttes-Chaumont”. Sub autoritatea unui „emir”, Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi, potrivit Gândul.

  Reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

  Al treilea suspect, Amid M., are 18 ani şi obişnuia să stea pe străzi, neavând domiciliu. El a fost şoferul celor doi terorişti și s-a predat poliției franceze.

  Cei trei terorişti sunt căutaţi în continuare de aproximativ 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine.

  Victimele atacului

  -

  Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

  10897065_10152584998753364_6012692936988029056_nOficialitățile orașului Chesnay omagiind victimele atacului armat

  Vezi imagini și video din timpul atacului armat AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.