miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Atac armat în redacția ziarului satiric Charlie Hebdo, în Paris. Ultimul bilanț: 12 oameni au fost uciși cu mitraliera!

  de Special Arad | 7 ianuarie 2015, 1:32 PM | Internaţional

  1

  Un atac armat a avut loc într-o redacţie din Franţa. Două persoane înarmate cu puşti Kalaşnikov au intrat în sediul unei reviste de satiră şi au început să tragă în ziariştii prezenţi. Potrivit martorilor, 12 persoane au fost ucise, dintre care 10 jurnalişti şi 2 poliţişti, iar 11 persoane sunt rănite.

  Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

  Cotidianul „20 Minutes” a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. „Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!”, a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

  Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că „există cel puţin un rănit”. Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

  Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, „s-au auzit numeroase tiruri” de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime. Atentatorii au fugit cu o mașină neagră.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei din Paris, trei atacatori au intrat în redacţie în jurul orei 11:30. „A fost un adevărat măcel”, a spus el.

  screen shot 2015 01 07 at 2 11 13 pmb6vqw0ycqaebvgkimpuscaturi_paris1_88024700 impuscaturi_paris2_88877900 impuscaturi_paris3_11126600

  Sursa foto Twitter

  Ultimul desen al caricaturistului Stéphane Charbonnier, cunoscut după semnătura Charb, a fost unul premonitoriu. “Niciun atentat, încă, în Franţa.” “Aşteptaţi! Mai e timp până la finalul lunii ianuarie pentru a ne trimite urările!”, este mesajul atribuit ironic unui terorist în caricatură publicată în numărul din această săptămână. Ţinta mai multor ameninţări în trecut, Stéphane Charbonnier s-ar număra, potrivit publicaţiei belgiene “La Libre” printre victimele atentatului din această dimineaţă.

  charb-ultimul-desen

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dupa ce cretinii de francezi au primit in tara 7 milioane de ciori musulmane si ia facut cetateni francezi,acum ii iau si la misto si ii intarata pe salbaticii astia…pai o meritati tata,trebuiau lasati in vagaunile lor de animale si in corturi,nu sa le faceti domiciliu in capitala culturala a europei.Mai inca pe atat si va si depasesc la numar negrii si arabii,hai ca mai e putin tampitilor.In paris la trei francezi e o cioara,bravo.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.