joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Bolt versus taxi! S-a lăsat cu scandal lângă Colegiul Național „Moise Nicoară”. Reacția companiei Bolt

  de Andreea Daniela B. | 17 mai 2021, 6:18 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  (foto: AradTraffic/Mot Cristian)

  Un scandal a avut loc în jurul orei 16.00 pe lângă Colegiul Național „Moise Nicoară”. Se pare că o discuție între taximetriști și șoferii de la Bolt ar fi scăpat de sub control.

  Conform declarațiilor apărute în mediul online, cei care au fost la fața locului susțin că taximetriștii „ar fi sechestrat o mașină de la Bolt”.

  La fața locului au apărut mai multe echipaje ale poliției care au încercat să înțeleagă despre ce este vorba și să liniștească puțin atmosfera.

  Într-un final, după ce au avut loc cercetările, s-a constatat faptul că un șofer a transportat două persoane în regim taxi, însă nu deținea autorizație pentru asta. Acesta s-a ales cu amendă, cu numerele mașinii date jos și cu autoturismul confiscat.

  Astăzi, în jurul orei 16,00, polițiștii au fost sesizați prin 112 despre un transport ilegal de persoane în municipiu.

  Pe strada Unirii a fost depistat un autoturism condus de un timișorean de 45 de ani, care transporta două persoane în regim de taxi.

  În urma verificării documentelor prezentate s-a constatat că nu sunt respectate prevederile legale privind transportul alternativ de persoane, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și indisponibilizat autoturismul pentru 6 luni de zile, conform prevederilor O.U.G 49/2019. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei”, a declarat Claudia Iuga, Purtător de Cuvânt IPJ Arad.

  UPDATE

  Redăm mai jos declarația reprezentanților Bolt România cu privire la situatia șoferului Bolt din Arad:

  „Referitor la situația semnalată de presa locală din Arad, potrivit căreia unui șofer Bolt i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare pe motiv că nu ar fi deținut toate autorizațiile conform legii, Bolt face următoarele precizări.

  Compania noastră este prezentă în România în 12 orașe, cu servicii de transport alternativ, servicii reglementate de Ordonanța de urgență 49/2019. În toate aceste orașe, ne asigurăm că partenerii noștri, operatori de transport și șoferi parteneri, dețin autorizațiile necesare, conform legislației în vigoare. De altfel, în cazul operatorilor de transport, autorizarea este informație publică, iar compania de la care provenea șoferul amendat de poliție deține un sediu si autorizație de funcționare și pentru Arad. Ținem strâns legătura cu partenerii noștri și le oferim tot suportul necesar, fiind în același timp întotdeauna la dispoziția autorităților pentru a clarifica orice nelămuriri sau potențiale interpretări ale reglementărilor în vigoare.

  Serviciile de taximetrie și cele de transport alternativ sunt reglementate în baza unor cadre legale diferite, care țin cont de specificul celor două activități. Acestea coexistă și acoperă nevoi ale unor segmente diferite de clienți – iar afirmația este valabilă la nivel global, nu numai național. Și în Arad am fost primiți cu bucurie de utilizatorii noștri dar și de șoferi care, cunoscând succesul nostru din celelalte orașe, își doresc să activeze pe platforma noastră. Ca urmare, înregistrăm constant noi conturi de șoferi parteneri pentru a putea acoperi cererea neașteptat de mare de curse, prezența noastră urmând să crească semnificativ în perioada următoare”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.