marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bolt a câștigat în instanță, în Marea Britanie, dreptul de a plăti TVA doar pe comisioanele percepute de la șoferi, nu pe valoarea cursei

  de - | 26 decembrie 2023, 5:29 PM | Internaţional

  0

  Mașină Bolt la Arad (imagine cu rol ilustrativ)

  Compania estoniană Bolt, principalul competitor al Uber din Londra, a câștigat un proces intentat departamentului britanic responsabil de colectarea taxelor (HMRC), scrie Biziday, citând The Telegraph și Reuters.

  Concret, Bolt a susținut că ar trebui să i se permită să utilizeze un sistem de impozitare conceput pentru operatorii de turism sau agenții de turism, numit Tour Operators Margin Scheme, prin care să plătească TVA pe comisioanele pe care compania le primește de la șoferi, nu pe întreaga cursă.

  Deși inițial argumentul a fost respins de HMRC, un tribunal fiscal din Londra a decis acum că serviciile furnizate de Bolt sunt „servicii de tipul celor furnizate în mod obișnuit de operatorii de turism sau de agențiile de voiaj”, ceea ce înseamnă că Bolt trebuie să plătească TVA conceput pentru acest tip de activități.

  Decizia ar putea fi benefică și pentru Uber, care și-a manifestat de asemenea nemulțumirea față de pretențiile autorității fiscale, într-un caz separat.

  Sursa: biziday.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.