Update Autorul deturnării avionului în Cipru ar fi labil psihic

  de Special Arad | 30 martie 2016, 7:00 AM | Internaţional

  0

  UPDATE: Egipteanul care a pus pe jar autorităţile cipriote şi presa din toată lumea, deturnând un avion cu o falsă centură de explozibil, este un bărbat de 58 de ani care ar fi, potrivit anchetatorilor, instabil psihic, scrie DIGI 24.ro.

  Bărbatul a făcut închisoare pentru diverse infracţiuni, în special trafic de droguri. Potrivit negociatorilor ciprioţi care au stat de vorbă cu el, bărbatul cerea ca fosta lui soţie şi mama copiilor săi, de naţionalitate cipriotă, să fie adusă la aeroport pentru ca el să-i poată înmâna o scrisoare.

  Însă Larnaca nu era destinaţia finală a aventurii sale. Egipteanul a ameninţat că se va arunca în aer dacă avionul pe care l-a deturnat nu este alimentat cu suficient combustibil pentru a zbura până la Istanbul.

  Iar dacă în timpul deturnării presa nu știa ce se întâmplă în avion, un bărbat din Marea Britanie s-a pozat cu el.

  56fb5b8c682ccf2a54915bce


   

  Alertă pe Aeroportul din Larnaca, în Cipru, după ce un avion de pasageri al companiei EgyptAir a fost deturnat. Aparatul de zbor, cu 81 de oameni la bord, decolase azi dimineaţă din oraşul egiptean Alexandria şi se îndrepta spre Cairo. Un bărbat ce pretindea că are o bombă a cerut echipajului să îndrepte avionul spre Larnaca, unde a şi aterizat în siguranţă. Până acum, piratul aerului a eliberat majoritatea ostaticilor, scrie Digi24.ro. Atacatorul, Seif El Din Mustafa, a creat întreaga tevatură din cauza fostei soţii.

  „Nu e un terorist, e un idiot”, a declarat un oficial al Ministrului de Externe pentru The Telegraph.

  Motivele acestei deturnări nu au nimic de-a face cu terorismul, a spus preşedintele cipriot, ci cu probleme de ordin personal. Atacatorul a creat întreaga tevatură din cauza fostei soţii. Aceasta este acum în drum spre aeroportul din Larnaca.

  La bord de aflau peste 80 de pasageri.

  Foto: The Telegraph

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.