Unul din cei mai vechi primari din vestul țării a murit după ce a căzut din pom. O întreagă comunitate îl plânge

  de - | 23 iulie 2022, 10:10 AM | Regional

  0

  Primarul localităţii Şimian, Balázsi Iosif, unul dintre cei mai vechi primari din Bihor, care conducea comuna de 30 ani, a murit vineri la vârsta de 58 ani.

  Anunţul a fost făcut de fiica edilului, pe reţelele de socializare. “Cu inima grea vă informăm că, după o lungă luptă, tatăl meu Balázsi József, primarul comunei Şimian, ne-a părăsit pentru totdeauna”, a scris Balázsi Beáta, adăugând că înmormântarea tatălui său va avea loc în cursul zilei de duminică, în cimitirul reformat al localităţii.

  Sursele BIHOREANULUI au afirmat că bărbatul a zăcut de la începutul acestei luni în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, unde a fost adus după o operație la coloana vertebrală efectuată la Timișoara.

  „În primăvară, pe 11 mai, a căzut dintr-un pom în timp ce lucra. La început a fost dus la UPU a Spitalului Județean din Oradea, iar de acolo a fost transferat la Timișoara, pentru a fi operat, pentru că avea fracturată coloana vertebrală. Decesul a fost confirmat vineri dimineață, în secția ATI a Spitalului Județean, unde a fost transferat de la Timișoara”, spun sursele.

  Balázsi Iosif a fost primar al comunei bihorene Şimian din partea UDMR, fiind ales prima oară în 1992, şi a fost îndrăgit de toată comunitatea, astfel încât la ultimele alegeri locale, în 2020, a fost singurul candidat la funcţie din judeţ care nu a avut adversar politic, după cum relata BIHOREANUL la acea vreme.

  “Când am ajuns primar, în 1992, am avut doi kilometri de asfalt, pe drumul judeţean”, declara atunci edilul care, de-a lungul vremii, a reuşit să asfalteze toate şoselele principale din comună, a introdus în toate cele trei sate aparţinătoare apă potabilă şi canalizare, a renovat şcolile, a înfiinţat parcuri şi locuri de joacă, realizând recepţiile personal, pentru a se asigura că lucrările sunt de calitate.

  sursa: ebihoreanul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.