joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Unul din cei mai vechi primari din vestul țării a murit după ce a căzut din pom. O întreagă comunitate îl plânge

  de - | 23 iulie 2022, 10:10 AM | Regional

  0

  Primarul localităţii Şimian, Balázsi Iosif, unul dintre cei mai vechi primari din Bihor, care conducea comuna de 30 ani, a murit vineri la vârsta de 58 ani.

  Anunţul a fost făcut de fiica edilului, pe reţelele de socializare. „Cu inima grea vă informăm că, după o lungă luptă, tatăl meu Balázsi József, primarul comunei Şimian, ne-a părăsit pentru totdeauna”, a scris Balázsi Beáta, adăugând că înmormântarea tatălui său va avea loc în cursul zilei de duminică, în cimitirul reformat al localităţii.

  Sursele BIHOREANULUI au afirmat că bărbatul a zăcut de la începutul acestei luni în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, unde a fost adus după o operație la coloana vertebrală efectuată la Timișoara.

  „În primăvară, pe 11 mai, a căzut dintr-un pom în timp ce lucra. La început a fost dus la UPU a Spitalului Județean din Oradea, iar de acolo a fost transferat la Timișoara, pentru a fi operat, pentru că avea fracturată coloana vertebrală. Decesul a fost confirmat vineri dimineață, în secția ATI a Spitalului Județean, unde a fost transferat de la Timișoara”, spun sursele.

  Balázsi Iosif a fost primar al comunei bihorene Şimian din partea UDMR, fiind ales prima oară în 1992, şi a fost îndrăgit de toată comunitatea, astfel încât la ultimele alegeri locale, în 2020, a fost singurul candidat la funcţie din judeţ care nu a avut adversar politic, după cum relata BIHOREANUL la acea vreme.

  „Când am ajuns primar, în 1992, am avut doi kilometri de asfalt, pe drumul judeţean”, declara atunci edilul care, de-a lungul vremii, a reuşit să asfalteze toate şoselele principale din comună, a introdus în toate cele trei sate aparţinătoare apă potabilă şi canalizare, a renovat şcolile, a înfiinţat parcuri şi locuri de joacă, realizând recepţiile personal, pentru a se asigura că lucrările sunt de calitate.

  sursa: ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.