marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Unsprezece localități arădene, dar și zone din Arad, în pană de curent

  de Mihai Todoca | 4 februarie 2023, 8:57 PM | Știri Arad

  0

  Vijelia continuă să facă ravagii în județul Arad, dar și în municipiu, cum menționam anterior, fiind afectate destul de grav și unele terase din centru.

  Din cauza vântului au început să apară probleme și cu furnizarea energiei electrice, din municipiu și județ. Astfel, conform unui răspuns din partea Enel trimis publicației noastre, mai multe zone și localități așteaptă remedierea situației:

  „Echipele E-Distribuție Banat intervin pentru a remedia incidente apărute în rețele în unele zone din următoarele localități din județul Arad (situație valabilă la ora 19:00): Arad, Chișineu Criș, Fântânele, Frumușeni, Hălmagiu, Hălmăgel, Labașinț, Mișca, Secusigiu, Sintea Mare, Șagu, Vinga”.

  Situația în alte județe

  Echipe ale E-Distribuție Banat intervin pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor, în urma avariilor provocate în rețelele electrice din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, pe fondul condiţiilor meteo deosebite – cod portocaliu de vreme rea cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă la altitudini de peste 1.800 m, și cod galben de intensificări ale vântului în Banat.

  O parte dintre clienți au fost deja realimentați cu energie electrică, în urma manevrelor la distanță efectuate prin sistemul Telecontrol.

  Echipele de intervenție ale E-Distribuție Banat vor continua să lucreze pentru remedierea tuturor avariilor în cel mai scurt timp posibil.

  Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.

  Recomandăm consumatorilor afectați să ne contacteze la TelVerde Banat 0800.070.444 (număr apelabil gratuit) pentru a semnala deranjamentele.

  Peste 11 mii de angajați ai MAI la datorie

  „În contextul avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care vizează mai multe zone din țara, vor fi activate, începând din această seară, ora 20.00, Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea grupelor operative ale structurilor pentru situații de urgență în județele AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL.

  Totodată, peste 11.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, precum și în sprijinul autorităților administrației publice locale.
  De asemenea, va fi instituită permanența la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

  Efectivele MAI sunt pregătite să intervină și pentru fluidizarea circulației pe sectoarele de drum cu probleme și pentru înlăturarea efectelor unor potențiale fenomenele meteo periculoase.

  Pentru gestionarea situației provocate de vremea rea din județul Constanța vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale și șenilate, precum și personal din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din alte județe, din Municipiul București și din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență.

  Le recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente.

  Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o coordonare eficientă a intervențiilor din teren și a alocării resurselor necesare.
  Totodată, orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.

  Angajații MAI au intervenit în cursul zilei de astăzi, în 9 localități în care fenomenele meteorologice au produs efecte din județele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Hunedoara, Sălaj și Timiș, iar la acest moment se intervine în județele Arad, Bihor, Hunedoara și Timiș pentru degajarea copacilor prăbușiți pe carosabil, precum și pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.