Universitatea „Aurel Vlaicu” l-a declarat „persona non grata” pe un angajat al Universității „Vasile Goldiș”

  de - | 24 iulie 2014, 3:14 PM | Educaţie | Știri Arad

  3

  Cu unanimitate de voturi, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad l-a declarat „persona non grata” pe Daniel Albu, de la Biroul de presă al Universității concurente, „Vasile Goldiș”, motivându-și Hotărârea din 18 iulie, a.c., prin aceea că a manifestat, în ultimii 6 ani, o atitudine ostilă permanentă față de instituția de învățământ superior condusă de prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
  În continuare, aveți atașate actele oficiale pe care Senatul UAV le-a trimis pe adresa redacției Special Arad, iar în galeria articolului, un text (portret/pamflet) publicat de cadrul universitar în luna noiembrie, 2009, în presa locală tipărită.

  Sursa Foto: Facebook

  Hotarari Senat-1 Hotarari Senat-2


   

  presa-1 presa-2 presa-3

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu ştiu dacă voi, cei de la specialarad.ro, vă bucuraţi de acest nou “titlu academic – Persona non grata” – decernat de UAV unui ziarist de notorietate, totuşi, al Aradului. Ziariştii sunt cum sunt, munca lor este, de multe ori, ingrată şi le poate aduce prejudicii. Dar asta nu înseamnă că aceia care o critică pe Lizica şi UAV sunt ticăloşi. Eu, de exemplu, am criticat şi o să mai critic acele aspecte care nu concordă cu statutul unei universităţi şi al unui rector (preşedinte?) care a făcut lucruri bune, dar care a devenit în timp ea însăşi Persona non grata pentru o mare parte dintre cetăţenii Aradului.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Domnule A. Rădeanu, chiar nu ne bucurăm de niciun aspect negativ care afectează viața și cariera unei persoane. Însă, un mare însă…, persoana declarată acum „non grata” de Universitatea Vlaicu nu este nici pe departe apropiată de expresia „ziarist de notorietate” – așa cum i-o atribuiți dumneavoastră. Și vă spun asta deoarece la un moment dat am fost coleg – de societate, nu de presă – la Observator arădean, cu domnul în cauză.
    Mai mult, dacă ați observat, Special Arad s-a ferit să-i publice numele în titlu, acestui personaj (da, personaj!), pentru a nu-i face o reclamă (nemeritată!!!), așa cum au considerat că trebuie să facă – cred eu, greșit – membrii Senatului Universității Vlaicu.
    În ceea ce privește critica la adresa Universității Vlaicu, amintită de dumneavoastră și atribuită personajului în cauză… este un demers, spunem noi, cam pervers, având în vedere locul de muncă al acestuia: purtător de cuvânt la Universitatea Goldiș.
    În altă ordine de idei, presa trebuie să informeze, indiferent daca îi place sau nu subiectul.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.