duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ANTIRECOMANDĂRI: Dimploma „minus 10%” se acordă lui Aurel Ardelean pentru merite deosebite în tăierea salariilor angajaților UVVG

  de Special Arad | 30 decembrie 2014, 1:34 PM | Pamflet

  0

  În urmă cu 25 de ani, ca să-și salveze scaunul de prim secretar, Ceaușescu anunța de la balcon că va crește alocațiile pentru copii… În anul de grație 2014, Aurel Ardelean le-a tăiat angajaților Universității Vasile Goldiș, fără să-i anunțe în prealabil, o zecime din salarii, lăsându-i pe aceștia fără „Saloane” în pragul sărbătorilor. Asta e… Banca „Ardelean” e pe (câțiva) butuci și se cam clatină. Fundația „Vasile Goldiș” nu, pentru că toate clădirile aflate în patrimoniul acesteia sunt bine mersi.

  Nu încape îndoială că nea Ardelean nu e chiar așa băiat rău, însă cu Daniel Albu, mâna stângă a președintelui UVVG, nu te poți pune. (Chiar umblă vorba prin târg că atunci când Albu ia cuvântul, sau șoptește șmecherește, o întreagă adunătură de profesori universitari, doctori, conferențiari și lectori ai UVVG, tremură, își ascund portmoneele, tac mâlc și execută). Iar dacă Albu a repetat după președinte că trebuie tăiate salariile (el nefiind afectat de această măsură pentru că banii îi vin din alte părți… conform moralei sâmbătare  „toți trebuie să trăiască”), atunci Relu s-a executat: a înnegrit Christmas-ul tuturor supușilor fără cea mai mică urmă de gândire…

  În consecință, pentru că unul e biolog, nu economist, iar altul e frate geamăn cu trepădușul agramat, Dimploma „minus 10%” în implementarea măsurilor economice pentru salvarea unei instituții de învățământ superior arădean o acordăm tandemului Ardelean-Albu. Iar ca dedicație… niște nume de economiști:  Robert William FogelMilton FriedmanClive W. J. Granger  și Robert C. Merton.

  Apropo… nea Relu… unde sunt vremurile când dădeați 500.000 de euro la UTA? Că v-am fi schimbat cu siguranță dimploma… de atâta bunătate și mărinimie.

  22-ANTIREC

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.