ANTIRECOMANDĂRI: Dimploma „minus 10%” se acordă lui Aurel Ardelean pentru merite deosebite în tăierea salariilor angajaților UVVG

  de Special Arad | 30 decembrie 2014, 1:34 PM | Special

  0

  În urmă cu 25 de ani, ca să-și salveze scaunul de prim secretar, Ceaușescu anunța de la balcon că va crește alocațiile pentru copii… În anul de grație 2014, Aurel Ardelean le-a tăiat angajaților Universității Vasile Goldiș, fără să-i anunțe în prealabil, o zecime din salarii, lăsându-i pe aceștia fără „Saloane” în pragul sărbătorilor. Asta e… Banca „Ardelean” e pe (câțiva) butuci și se cam clatină. Fundația „Vasile Goldiș” nu, pentru că toate clădirile aflate în patrimoniul acesteia sunt bine mersi.

  Nu încape îndoială că nea Ardelean nu e chiar așa băiat rău, însă cu Daniel Albu, mâna stângă a președintelui UVVG, nu te poți pune. (Chiar umblă vorba prin târg că atunci când Albu ia cuvântul, sau șoptește șmecherește, o întreagă adunătură de profesori universitari, doctori, conferențiari și lectori ai UVVG, tremură, își ascund portmoneele, tac mâlc și execută). Iar dacă Albu a repetat după președinte că trebuie tăiate salariile (el nefiind afectat de această măsură pentru că banii îi vin din alte părți… conform moralei sâmbătare  „toți trebuie să trăiască”), atunci Relu s-a executat: a înnegrit Christmas-ul tuturor supușilor fără cea mai mică urmă de gândire…

  În consecință, pentru că unul e biolog, nu economist, iar altul e frate geamăn cu trepădușul agramat, Dimploma „minus 10%” în implementarea măsurilor economice pentru salvarea unei instituții de învățământ superior arădean o acordăm tandemului Ardelean-Albu. Iar ca dedicație… niște nume de economiști:  Robert William FogelMilton FriedmanClive W. J. Granger  și Robert C. Merton.

  Apropo… nea Relu… unde sunt vremurile când dădeați 500.000 de euro la UTA? Că v-am fi schimbat cu siguranță dimploma… de atâta bunătate și mărinimie.

  22-ANTIREC

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.