joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, locul 12 în topul internațional de Metaranking

  de Special Arad | 17 iunie 2020, 5:01 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Cea de-a patra ediție a Metarankingului Universităților face analiza vizibilității internaționale a universităților din România și a impactului lor în aria academică internațională,  pe parcursul anului 2019. Au fost analizate 54 de universități publice și 37 universități private acreditate instituțional.

  Conform datelor oferite de autorii raportului, în acest clasament au fost introduse doar universitățile care sunt incluse în cel puțin unul din cele nouă rankinguri internaționale analizate. Din totalul universităților românești doar 30 sunt vizibile internațional, toate fiind  instituții de învățământ superior publice.

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ocupă locul 12 în  acest clasament, alături de alte universități de stat, printre care  Universitatea de Medicină și  Farmacie Târgu Mureș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava etc.

  „Ne bucură nominalizarea noastră în acest clasament. Faptul că suntem vizibili în plan internațional este rezultatul muncii de cercetare a colegilor mei, a politicii de internaționalizare pe care ne-am asumat-o la nivelul conducerii universității. Sperăm să reușim să urcăm în acest clasament în anii următori și să confirmăm și în plan internațional valoarea actului educațional din cadrul universității arădene de stat”, a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  Metarankingul universitar pentru anul 2019 a fost realizat de către profesori de la Universitatea „Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, de la Universitatea Harvard, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Transilvania Brașov, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și  Universitatea din București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.