vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Unitate, cuvântul de ordine la granița cu Ucraina! Studenții de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au luat „pulsul” refugiaților şi au distribuit ajutoare

  de Special Arad | 5 martie 2022, 2:05 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Disperare, lacrimi și teamă. Acestea sunt sentimentele celor care încă nu au ajuns pe teritoriul României sau al altor țări NATO. Aici, printre români, ei simt siguranța și puterea de-a merge mai departe, plus un suflu cald și plin de iubire primit din partea ONG-urile și societății civile aflate chiar la intrarea pe teritoriul național. Aceasta este imaginea zilelor din regiunea graniței româno-ucrainiene. Acolo unde, o delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, formată din cadre didactice și studenți, a ajuns cu un prim transport de ajutoare donate de arădeni cu suflet mare.

  Ne-am început ziua la Sighetul Marmaţiei, la granița cu Ucraina, având o întâlnire cu organizația „Suntem vocea lor”, care adăposteşte refugiați din Ucraina, în principal studenții. Singura îngrijorare a studenților a fost legată de viitorul lor academic, ce se va întâmpla cu munca de câţiva ani? Asta am încercat şi noi, să ajutăm și să aflăm care sunt nevoile lor, să devenim vocea lor. Mulți dintre studenții de acolo erau în tranzit, iar grație partenerilor noștri din ANOSR am reușit să ne asigurăm că aceștia vor ajunge în siguranță unde îşi doresc și vor fi ajutați să se acomodeze. Acest război a unit societatea civilă și organizațiile studențești într-un țel, acela de a ajuta” – povestește Arnold Marchiș, președintele Ligii Studenților UVVG.

  A doua activitate desfășurată la Sighetul Marmaţiei a fost donarea ajutoarelor strânse de la comunitatea academică a Universității de Vest „Vasile Goldis” din Arad către Asociația AMU (Alianţa Maramureşului Unit), care depozitează și selectează ajutoarele, pentru a putea fi trimise in zonele de conflict din Ucraina, prin transport organizat de către Crucea Roșie Română și Uniunea Ucrainenilor din Sighet.

  Comunitatea academică a Universităţii noastre a reacţionat prompt, ca de fiecare dată, mobilizându-se pentru a aduce o rază de speranţă în sufletele refugiaţilor din Ucraina. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest demers, voluntarilor care au însoţit acest transport la Sighetul Marmaţiei. Sunt convinsă că spiritul de unitate va rămâne mereu un ideal al nostru, al celor care formează familia universitară Vasile Goldiş” – spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.