vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria ne pune gard! 250 de kilometri de gard la granița cu România

  de Special Arad | 14 aprilie 2016, 10:43 AM | Regional

  0

  Primii stâlpi din gardul antirefugiaţi pe care Ungaria îl ridică la graniţa cu România au fost montaţi, fiind trasate primele limite pe o distanţă de peste 50 de kilometri. Această măsură vine după ce anul trecut autorităţile maghiare au ridicat un gard similar la graniţa cu Serbia.

  La doar câţiva metri de frontiera de vest, au apărut ţăruşi care marchează linia viitorului gard, potrivit Digi 24 Oradea. „Au venit cartografii, au măsurat terenul şi au marcat cu ţăruşi linia gardului ce va urma linia de frontieră. Dacă reţeaua de migranţi se va porni şi nu o vom putea altfel opri, atunci va fi utilă construcţia”, este de părere Antal Eszenyi, primarul localităţii Bedo, Ungaria.

  „Tăruşii care se văd în spate sunt plantaţi la distanţă de 50 de metri, până în localitatea Letavertes, pe o distanţă de aproximativ 50 de kilometri. A fost şi personal militar şi a trasat linia pentru sârma ghimpată a gardului”, explică Joszef Balog, paznic de regiune, pentru Digi 24 Oradea.

  Dacă oficialii maghiari sunt siguri că gardul va fi util, locuitorii din zonă au păreri împărţite. Unii sunt de părere că prin ridicarea gardului gradul de siguranţă va creşte, în timp ce alţii sunt mult mai sceptici. Dacă primarii confirmă că se va construi un gard, oficiali din Guvern spun că doar se marchează graniţa.

  „La ora actuală se desfăşoară marcarea geodezică a graniţei de stat; lucrări de construcţie a gardului nu au avut loc şi nu au loc nici acum”, se spune într un comunicat al cabinetului Orban.

  Ţăruşii au fost montaţi până acum pe mai bine de 50 de kilometri, însă gardul dintre cele două ţări va avea la final 250 de kilometri, scrie Adevărul.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.