duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria anunţă că românii care vor să rămână pe teritoriul ţării trebuie să intre într-o carantină de 14 zile. Spre România, la Nădlac, cozile sunt de minim trei ore

  de Special Arad | 31 mai 2020, 11:53 AM | Internaţional | Topic special

  1

  Ungaria menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina, a declarat sâmbătă Tibor Lakatos, membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19, într-un briefing de presă, transmite MTI, conform Agerpres.
  Persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să intre într-o carantină de 14 zile, a precizat Lakatos, arată sursa citată.

  Relaxarea restricţiilor legate de cele două ţări face obiectul unei analize atente, a mai spus el, afirmând că România şi Ungaria „nu arată în prezent nicio intenţie” de a face paşi similari.

  Pe de altă parte, ministrul Marcel Vela a anunţat că Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului. Pe de altă parte, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii maghiari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

  Ziarele maghiare anunță că la punctul de trecere al frontierei, la Nădlac, sunt cozi la care se așteaptă minim trei ore.
  Sursa: AGERPRES

   

  Foto: Arhivă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.