Ungaria anunţă că românii care vor să rămână pe teritoriul ţării trebuie să intre într-o carantină de 14 zile. Spre România, la Nădlac, cozile sunt de minim trei ore

  de Special Arad | 31 mai 2020, 11:53 AM | Internaţional | Topic special

  1

  Ungaria menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina, a declarat sâmbătă Tibor Lakatos, membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19, într-un briefing de presă, transmite MTI, conform Agerpres.
  Persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să intre într-o carantină de 14 zile, a precizat Lakatos, arată sursa citată.

  Relaxarea restricţiilor legate de cele două ţări face obiectul unei analize atente, a mai spus el, afirmând că România şi Ungaria „nu arată în prezent nicio intenţie” de a face paşi similari.

  Pe de altă parte, ministrul Marcel Vela a anunţat că Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului. Pe de altă parte, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii maghiari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

  Ziarele maghiare anunță că la punctul de trecere al frontierei, la Nădlac, sunt cozi la care se așteaptă minim trei ore.
  Sursa: AGERPRES

   

  Foto: Arhivă

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.