marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria a început lucrul la gardul de la granița cu România. Vezi de unde până unde se va întinde acesta

  de - | 17 septembrie 2015, 12:50 PM | Nădlac | Naţional

  0

  Ungurii sunt hotărâți să construiască un gard de sârmă ghimpată de-a lungul întregii granițe cu România. Inițial s-a anunțat că gardul, care momentan se sfârșește în dreptul monumentului Tripelx Confinium de la Beba Veche, va fi continuat până după Nădlac, scrie PressAlert.

  Între timp, Viktor Orban a anunțat că acesta se va întinde pe toată granița cu România. În zona Beba Veche azi continua plantarea țărușilor unde vor fi stâlpii de susținere ai noului gard, lucrare începută de miercuri.

  „Toată ziua, partea maghiară a bătut țăruși pe partea lor de frontieră, desenând linia pe care va continua gardul care, acum se termină la monumentul Triplex Confinium. Din discuțiile purtate cu omologul meu din localitatea maghiară Kübekháza, am înțeles că oficialii de la Budapesta au stabilit ca gardul să se întindă de la Beba Veche până după Nădlac”, a spus edilul din cea mai vestică localitate din România, Ion Bohăncanu.

  Gardul maghiar va fi construit la trei metri distanță de bornele de graniță românești. Ieri, la granița Ungariei cu Serbia, au avut loc ciocniri violente între imigranți și refugiați pe de o parte, și forțele de ordine maghiare de cealaltă parte.

  foto: ProTV

  foto: ProTV

  Ungaria plănuieşte să construiască un gard lung de 70 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu România, pentru a preveni intrarea imigranţilor clandestini, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, joi dimineaţă, pentru postul public de radio Kossuth. Declarația ministrului din țara vecină confirmă spusele primarului din Beba Veche, care avea informații că gardul se va întinde până în zona Nădlac.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.