Unde s-au schimbat scenariile Covid în județ și restricțiile de circulație de seară

  de Special Arad | 20 aprilie 2021, 3:19 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ignești, Hălmăgel și Brazii au intrat în scenariul galben, Moneasa și Șimand au intrat în scenariul roșu, iar Secusigiu, Șilindia și Zărand au intrat în scenariul verde, se constată oficial în noua Hotărâre emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu nr. 74 din 20.04.2021.

  Totodată, astăzi s-a emis și o altă Hotărâre, cu nr. 75, care vizează restricțiile de circulație în timpul serii, respectiv orarul magazinelor în weekend sau pe întregul parcurs al săptămânii, în funcție de incidența locală Covid-19.

  Pe scurt, principalele restricții în funcție de incidență:
  – Sub 1,5 – 50% capacitate interior restaurante, săli de spectacol și jocuri de noroc;
  – Între 1,5 și 3 – 30% capacitate interior restaurante, săli de spectacol și jocuri de noroc;
  – Peste 3 – închis interior restaurante, săli de spectacol și jocuri de noroc.
  Restricțiile de mai sus sunt pe 14 zile, intervalele sunt în anexa hotărârii 74.
  – Între 4 și 7,5 – vineri sâmbătă și duminică magazinele se închid la ora 18, circulația se oprește la ora 20; săli de sport/fitness închise în fiecare zi;
  – Peste 7,5 – restricțiile de mai sus se aplică în fiecare zi a săptămânii.
  Aceste restricții se elimină la scăderea incidenței sub pragurile de 7, respectiv 3,5, începând cu a doua zi de la data constatării acestui lucru prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (hotărârea 75)
  Conform HG 432, în zilele de 23 și 30 aprilie, magazinele vor putea funcționa în intervalul 5.00-20.00 (în localitățile unde la datele respective va fi în vigoare restricția cu închiderea lor la ora 18:00).

  Astfel:

  •  în localitatea Șagu a fost depășită incidența de 7,5 cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori;
  •  a fost depășită incidența de 4 cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori, fără a fi depășit pragul de 7,5, în localitățile Bârzava și Moneasa;
  •  incidența cazurilor COVID-19 a scăzut sub 3,5/1000 locuitori la Zăbrani și Felnac.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.