joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Unanimitate de voturi și aproape toată sala goală la ultima ședință CLM înainte de alegeri

  de Raluca Medeleanu | 5 iunie 2024, 1:45 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Cu doar câteva zile înainte de alegerile locale, ședința de Consiliu Local Municipal (CLM) de miercuri, 5 iunie, a fost una rapidă, fără intervenții, chiar și fără consilieri. Majoritatea s-au alăturat online. Doar 4 dintre aceștia, alături de viceprimarul Faur și primarul Bibarț au participat fizic în Sala Ferdinand, însoțiți de persoane din staff-ul Primăriei.

  Nici ordinea de zi a ședinței nu a abundat de proiecte în premieră, fiind supuse la vot diferite ajustări de preț pentru documentația pregătită deja în vederea reabilitării termice a unor blocuri și continuarea reabilitării la Colegiul Csiky Gergely, respectiv regulamentul și organigrama pentru inaugurarea recent construitului centru pentru persoanele defavorizate de pe strada Tarafului, „Floare de Colț”, care este de acum preluat în administrarea Direcției de Asistență Socială Arad.

  De asemenea, s-a aprobat și cea de-a V-a revizie a studiului de oportunitate prin care urmează să se încerce accesarea fondurilor europene în vederea achiziționării a încă 10 tramvaie noi.

  Blocurile pentru care s-a actualizat documentația sunt următoarele: Bloc 108A Str. Calea Radnei, Bloc 147 Str. Simion Popa, BIoc 158 Str. Abrud, Bloc 195 Str. Simfoniei, Bloc 202 Str. Miorița, Bloc 573 Str. Felix, Bloc Y3, Aleea Neptun, Bloc 28, strada Nicolae OncuBloc X1, Aleea Tomis, Bloc Z30, strada Călărașilor, Bloc 60-68, Calea Aurel Vlaicu, nr. 58, Bloc CPL, Calea Aurel Vlaicu. Ajustările au fost realizate la solicitarea unității de implementare a proiectelor, ele beneficiind de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pe programul „Valul Renovării”. Contractul de finanțare a fost semnat la finalul anului 2022 și au realizate deja proiectele tehnice.

   

  • Citește și: Care sunt regulile alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie· Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.