marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Un vers din rugăciunea Tatăl Nostru, schimbat la cererea Papei

  de - | 31 ianuarie 2020, 11:09 AM | Internaţional

  0

  Se schimbă rugăciunea „Tatăl nostru“. Astfel, o parte a textului acestei rugăciuni va fi modificat la solicitarea Papei Francisc Este vorba despre versul „nu ne duce pe noi în ispită” care va fi înlocuit cu varianta “nu ne abandona în ispită”, potrivit cotidianului Repubblica.

  Versul care a fost schimbat a fost întotdeauna motiv de controverse între teologi. Papa a vrut să intervină și pentru că textul pare contrar sensului rugăciunii, în sensul că poate fi interpretat ca și cum Dumnezeu ar fi la originea căderii în ispită.
  Eu sunt cel care cade în păcat. Dar Dumnezeu nu mă conduce spre ispită ca să vadă cum cad în păcat. Un Tată nu face asta, un Tată ne ajută imediat. Cel care ne conduce în ispită este Satana, asta este menirea lui”, a comentat Suveranul Pontif pe acest subiect.

  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  sursa: cotidianul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.